Bedrijf in zijn geheel verkopen

Uw koper staat in onze database

U heeft besloten om te stoppen met uw bedrijf, en u wilt dit graag op een goede manier doen. Maar welke exit-strategie past het beste bij uw persoonlijke situatie? Bij Marktlink beschikken we over een groot (inter)nationaal netwerk en onze adviseurs begeleiden u naar de beste onderhandelingspositie voor de deal van uw leven.

Wat houdt een volledige verkoop in?

U wilt uw bedrijf volledig van de hand doen en uw rol overdragen aan uw opvolger. Omdat het pensioen lonkt, of omdat u klaar bent voor een volgende stap of misschien omdat een strategische koper interesse toonde. Een volledige aandelenoverdracht kan voor de continuïteit van het bedrijf en voor u als ondernemer een interessante verkoopstrategie zijn. U straalt hiermee niet alleen vertrouwen uit naar uw medewerkers, maar ook naar de koper. Er zijn ook scenario’s denkbaar waarin uzelf nog enkele jaren actief blijft. Bij deze zogenaamde pre-exit verkoopt u de aandelen in fases of meerdere stappen.

Het kan voorvallen dat een potentiële koper geïnteresseerd is in uw bedrijf. Samen met een ervaren adviseur gaat u dan best de mogelijkheden onderzoeken en de strategie bepalen. U bent niet altijd op de hoogte van een potentiële koper. Uiteraard kent u de concurrentie en bent u op de hoogte van de ontwikkelingen in uw sector, maar ook dan gaat u best voorzichtig en geduldig met uw bedrijf op de markt. Marktlink staat dagelijks in contact met ondernemers: wij weten daardoor exact wat er speelt. In onze database hebben wij de gegevens van meer dan 60.000 (inter)nationale kopers, verkopers en investeerders.

Jouw bedrijf goed verkopen?

Begin op tijd: dat is het belangrijkste advies als u kiest om uw bedrijf te verkopen. Er komt heel wat op uw pad vanaf dat u uw denkproces omzet naar een concreet plan van aanpak. Bij Marktlink bent u aan het juiste adres. Met meer dan 25 jaar ervaring hebben we de juiste tools en inzichten om u te begeleiden in elke fase van het verkooptraject. Vanuit uw persoonlijke wensen en ambities komen we tot de meest ideale onderhandelingspositie. Onze werkwijze onderscheidt zich door een datagestuurde benadering in combinatie met een unieke persoonlijke aanpak. Daarmee maken wij uw onderneming zo optimaal verkoopklaar en verkoopbaar mogelijk. Onze adviseurs brengen dagelijks vraag en aanbod van bedrijfsoverdrachten in kaart. Daardoor kunnen wij gemiddeld 6 tot 10 potentiële kopers aan de onderhandelingstafel brengen en kunt u effectief de beste deal van uw leven maken.

150 +
Deals per jaar
60.000
Actieve kopers/verkopers
17
Kantoren

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.