Vadesco Logistics rijdt voortaan onder de vlag van Xwift

Company Name Vadesco Logistics B.V.
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Transport & Logistiek
Tags Buy-and-build Familiebedrijf Strategisch

“We botsten op onze limieten en waren op een punt gekomen dat we de keuze moesten maken: ofwel groeien door zelf overnames te realiseren ofwel de weg van een verkooptraject inslaan. Het werd uiteindelijk het tweede”, blikt Peter van Campenhout terug op de operatie waarbij Vadesco Logistics, gevestigd in Lier, recent onderdak vond bij het grotere Xwift uit Nazareth. Het was vader en commercieel talent Hedwig Van Campenhout die zo’n 35 jaar geleden bij het transportbedrijf begon te werken en nadien alle aandelen overnam. Na deze overname bouwde Hedwig Van Campenhout het bedrijf verder uit samen met zijn vrouw Anita Weyns. Vervolgens groeide Vadesco Logistics onder de leiding van de tweede generatie Peter en An Van Campenhout en Tom Thysbaert tot een firma met ruim 100 werknemers.


Een intensief traject met Marktlink als gids

Ondertussen nam Xwift Vadesco Logistics over wat de nieuwe structuur brengt tot een organisatie met 450 werknemers. “Op het moment dat we beslisten tot de overdracht van Vadesco Logistics tasten we de markt af naar partners die ons konden begeleiden in het overdrachttraject. Uiteindelijk kwamen we via Google op het spoor van Marktlink. En dat bleek de juiste zet”, vertelt Peter van Campenhout na een overnametraject van ruim een jaar. “We maakten een vrijblijvende afspraak en al heel snel kwam van het een het ander. Filip Mariën en Saskia Speleers tekenden ons het hele traject uit van wat we mochten verwachten. Waarschijnlijk deden we er iets langer over dan gebruikelijk maar het was niet slecht dat we niet over één nacht ijs gingen. Tijdens de zomermaanden hebben we ook even een pauze genomen tijdens de onderhandelingen. Het werd best een intensief traject. Je doet zoiets natuurlijk niet elke dag en dus is het belangrijk dat er een klik is.”

We ervaarden soms wel een beetje druk om data en gegevens te leveren terwijl onze gewone job uiteraard bleef doorgaan”, vertelt Peter Van Campenhout. “Maar op het einde van de rit pluk je dan wel de vruchten van de gestelde deadlines en het feit dat ze achter onze veren zaten”, beseft Peter nu.

“Op het moment dat we beslisten tot de overdracht van Vadesco Logistics tasten we de markt af naar partners die ons konden begeleiden in het overdrachttraject. Uiteindelijk kwamen we op het spoor van Marktlink. En dat bleek de juiste zet.”
- Peter van Campenhout, Vadesco Logistics

“Veel credits ook aan Saskia Speleers van Marktlink met wie ik vrijwel dagelijks contact had. Zij hield voortdurend de vinger aan de pols en maakte dat we in volle transparantie en openheid de geïnteresseerde partijen aan de andere kant tegemoet konden treden. Het geeft een gevoel van veiligheid dat er in zo’n belangrijk moment voor je bedrijf met Filip Mariën en met Saskia Speleers mensen zijn die steeds paraat staan. Een goed persoonlijk contact is bijzonder belangrijk bij een dergelijk traject. Ze doen je na 27 jaar in de business in de spiegel kijken en daarvoor moet je echt wel op één lijn zitten”, kijkt Peter Van Campenhout terug op het afgelegde traject. Niet zonder het eerst nog even te hebben over de speciale aandacht die er was om de gemaakte deal ook communicatiegewijs goed aan te pakken. “Dat we heel veel felicitaties kregen van onze personeelsleden zegt genoeg denk ik. Open en transparant communiceren, daar kom je het verste mee”, besluit hij.

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.