Bedrijf verkoopklaar maken

Haal het maximale uit de verkoop van uw bedrijf

Denk u er wel eens aan om uw bedrijf te verkopen? Dan wilt u dat natuurlijk zo goed mogelijk doen. Daarvoor zijn een goede voorbereiding en inzicht in het verkoopproces erg belangrijk. Veel ondernemers beginnen te laat met deze voorbereiding en laten daardoor onnodig kansen liggen.

Het belang van een goede voorbereiding

Goed voorbereid het verkoopproces ingaan kan u op de lange termijn veel opleveren. Naast uzelf mentaal voor te bereiden op deze grote stap, kunt u door zwaktes, risico’s, sterktes, kansen en bedreigingen in kaart te brengen inzichtelijk maken hoe u uw bedrijf kunt optimaliseren voor een succesvolle verkoop. Dit wordt ook wel het verkoopklaar maken van uw onderneming genoemd. Het op tijd beginnen met dergelijke optimalisaties maakt uw bedrijf aantrekkelijker voor potentiële kopers en verhoogt de waarde van uw bedrijf. Met de juiste inzichten en georganiseerde voorbereiding heeft u meer controle over de uitkomst van de verkoopdeal. Zorg ervoor dat het verkopen van uw bedrijf u niet overkomt, maar dat u zelf de touwtjes in handen heeft.
Bezoek onze masterclass "Verkoopklaar binnen 1 jaar" Bekijk de data

Hoe u uw bedrijf verkoopklaar maakt

Een goede voorbereiding heeft dus een positief effect op de bedrijfswaarde én bereidt u mentaal voor op een eventuele verkoop. Daarnaast hebben bedrijven met een sterke onderbouwing en presentatie de voorkeur onder potentiële kopers. Het is daarom essentieel om het verkoopklaarproces uitgebreid te doorlopen.

Begin daarvoor bij de basis: breng onder meer uw bedrijfsactiviteiten en -processen, het businessmodel, de financiële prestaties, de organisatiestructuur en de huidige bedrijfswaarde uitgebreid in kaart. Zodra u deze bedrijfsanalyse helder heeft, kan er gekeken worden naar optimalisatiemogelijkheden die de verkoopbaarheid van uw bedrijf vergroten en de waarde maximaliseren. Na een plan van aanpak te hebben opgesteld, kunt u aan de slag met het realiseren van deze optimalisaties. Als alle verbeterpunten zijn aangepakt, is uw bedrijf meer waard en bent u en uw bedrijf volledig verkoopklaar.

‘’Veel ondernemers beginnen te laat met voorbereiden en laten hierdoor onnodig geld en waarde liggen.’’
- Erik Bretveld, Marktlink Exit Ready
Het Exit Ready-traject

Het Exit Ready-team van Marktlink bestaat uit (oud-)ondernemers die ieder hun eigen bedrijf succesvol hebben verkocht. Wij begrijpen u als ondernemer daarom als geen ander en helpen u uzelf en uw bedrijf voor te bereiden op verkoop. Dit doen we door alles te bekijken vanuit het perspectief van potentiële kopers, want we weten precies waar zij op letten. We hanteren een persoonlijke benadering en stellen gezamenlijk een plan op om ervoor te zorgen dat u het maximale uit de deal haalt. Kortom: we zijn uw trusted advisor waar u gedurende het gehele proces op kunt bouwen.

Meer over Exit Ready
Is uw bedrijf verkoopklaar?
Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.