Een goede pre-exit strategie

Iedere ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met de verkoop van het bedrijf. Vaak is dit een omvangrijk proces waarin u óók moet nadenken over uw eigen toekomst. Bent u er nog niet aan toe om volledig afstand te nemen en wilt u graag nog betrokken blijven? Dan is de pre-exit strategie voor u een interessante optie.

Wat is pre-exit

Kort gezegd betekent een pre-exit dat u de aandelen van uw bedrijf in fases verkoopt, vrijwel altijd aan private equity. Samen maakt u een plan voor de komende jaren waarin u nog een actieve rol vervult bij de ontwikkelingen en groei van het bedrijf. Op dat moment heeft u al een deel van uw aandelen verzilverd en heeft u doorgaans de continuïteit van uw bedrijf na volledige overname gewaarborgd. In veel gevallen is de bedrijfswaarde in de tussenliggende jaren ook nog eens omhoog gegaan, en dat ziet u terug op de eindafrekening.

Waarom is pre-exit aantrekkelijk?

U mag erop rekenen dat een verkooptraject gemiddeld 6 tot 12 maanden duurt. Niet alleen moet u tot een weloverwogen keuze komen, er komt ook heel wat papierwerk bij kijken. Marktlink heeft eigen juristen die tijdig aanhaken voor het opstellen van alle benodigde documentatie en contracten. Tot en met de afronding van de notaris ontzorgen wij u op alle fronten. Alles om voor u de beste deal van uw leven te maken.

Benieuwd of pre-exit voor u een geschikte optie is?

In de praktijk merken wij veel ondernemers nog niet of niet voldoende op de hoogte zijn van de mogelijkheden die een pre-exit biedt. Onze ervaren M&A-specialisten staan altijd voor u klaar om uw persoonlijke situatie door te spreken en te kijken welke opties voor u het meest geschikt zijn. Wij vinden het belangrijk dat u de ruimte en vrijheid krijgt om uw ambities waar te maken. Samen streven wij naar de beste deal van uw leven. U mag bij Marktlink rekenen op professionele begeleiding, altijd onafhankelijk en vanuit een ondernemende mindset.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.