Inkopen in onderneming

Inkopen in onderneming? U kunt zich inkopen in het bedrijf waar u werkt, maar u kunt ook tegen een mooie propositie aanlopen. Maar hoe pakt u dit nu financieel aan en waar moet u beginnen? De specialisten van Marktlink helpen u bij dit vraagstuk. Er zijn een aantal manieren om u in te kopen in een onderneming. Hierbij gaat het erom of iemand zich van binnenuit wil inkopen óf dat een investeerder partner in een bestaand bedrijf wil worden. In het eerste geval spreken we van een Management Buy Out (MBO) en in het andere geval van een Management Buy In (MBI). Wij geven u de mogelijkheid om in contact te komen met ondernemers die zelf al een bedrijf hebben opgezet, maar nog zoeken naar opties om te groeien. Als investeerder kunt u zich inkopen in een bedrijf en een actieve rol spelen binnen de organisatie. Groot voordeel voor de ondernemer is dat het een goede manier is om financiering te verkrijgen en een goede adviseur aan te stellen die hen kan helpen bij het ontwikkelen van de nieuwe activiteiten. De M&A-specialisten van Marktlink staat altijd voor u klaar als u wil inkopen in een onderneming.

Bedrijven te koowp

Inkopen in onderneming via Marktlink

U heeft de plannen of u gaat daadwerkelijk een bestaand bedrijf (gedeeltelijk) overnemen. Via een MBO of een MBI koopt u zich in. Het is hierbij cruciaal om de juiste prioriteiten te stellen en inzicht te hebben in het inkoopproces. Denkt u hierbij aan vraagstukken op financieel, fiscaal en juridisch vlak. Klopt het bijvoorbeeld wat de verkoper u vertelt? Is nader onderzoek nodig? Hoe zit het met de bedrijfswaardering? En de financiering? Bij al die vragen is het erg prettig om een ervaren sparringpartner te hebben. Een partij die weet wat er speelt en adviseert en ondersteunt. Bij Marktlink heeft u de garantie van een succesvolle inkoop. Als u via ons wilt investeren, brengen we eerst uw kennis en ervaring goed in kaart. Vooral de kennis van een specifieke branche is van groot belang. Daarnaast is het belangrijk dat u al enig kapitaal heeft opgebouwd in de loop der jaren. Vervolgens gaan onze specialisten kijken welke bedrijven aansluiten bij uw profiel. Wij beschikken over een uitgebreid database van (passieve en actieve) kopers en verkopers. Als er een match is gevonden, nemen wij contact met u op.

Inkopen bij een onderneming via de specialist

De specialisten van Marktlink helpen u om de inkoop op de juiste waarde te waarderen. Daarmee geven wij u input voor de prijsonderhandelingen. Wij zorgen voor een hogere slagingskans en bieden gunstigere voorwaarden. Van begin tot eind assisteren wij u bij het inkoopproces. Wij begeleiden u verder in de stappen die u moet nemen en geeft input op zaken als het overnamecontract, de aandeelhoudersovereenkomst, managementovereenkomsten en financiële aspecten. Maak direct een afspraak met onze specialisten indien u geïnteresseerd bent in onze activiteiten.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.