Michiel van Kempen nieuwe eigenaar van fashion label Yoek

Company Name Yoek
Transaction Buy-side
Website Open
Sector Retail
Tags Legal, Management Buy-In

Als je Michiel van Kempen (53) twee jaar geleden had verteld dat hij ooit eigenaar zou zijn van een fashion label voor plus size vrouwenkleding, dan had hij dat met een glimlach in ontvangst genomen. Toch zette hij recent zijn handtekening onder het overnamecontract van Yoek. Marktlink-adviseurs Jeffrey Scholtens en Mike Korenromp begeleidden de Management Buy-In en daarmee is de ondernemersambitie van Michiel realiteit geworden.

“Voor mij is dit een logische stap, dat ik nu 100% ondernemer ben. De laatste jaren in loondienst kon ik als directeur al sterk mijn eigen koers varen. Toen ik daar eenmaal de strategie had uitgewerkt en het team er stond, begon ik serieus na te denken over mijn kansen als ondernemer. Via mijn netwerk kwam Yoek op m’n pad. Marktleider in een niche, een mooi team van twintig medewerkers, gevarieerde afzetkanalen, online sterk en goed bekend in de Benelux. Redenen genoeg voor mij om contact op te nemen met de toenmalige eigenaresse en ook een financieel adviseur in de arm te nemen omdat de gesprekken vrij snel serieus werden.

Het eerlijke verhaal

“Het resulteerde uiteindelijk in de ondertekening van een intentieverklaring, alleen bleek het hele overnameproces toch wat complexer in elkaar te steken. Voor mij aanleiding om op zoek te gaan naar een partij met een breder serviceaanbod. Al in het eerste contact met Marktlink gaven ze mij direct het eerlijke verhaal over de beperkte slagingskans van de gekozen LOI-route. Heel vervelend, vooral omdat ik mijn belofte naar de verkopende partij niet kon waarmaken. Eenmaal terug aan de tekentafel kwamen we in goed overleg met alle partijen tot de oplossing om deze Management Buy-In vorm te geven. Het was een heel spannende tijd met de nodige kopzorgen, maar we hebben de financiering rond gekregen. Dat is wat ik ook zo waardeer in Jeffrey en Mike, zij waren er niet op uit om mij snel naar een oplossing te duwen maar bleven de overname beoordelen vanuit mijn belang.”

“Ik ben er enorm trots op dat ik dit mooie en goedlopende bedrijf naar een volgende groeistap mag brengen.”
- Michiel van Kempen, Yoek

“In de nieuwe structuur zijn de aandelen verdeeld over meerdere personen, waaronder ook de twee verkopende eigenaressen die nu een minderheidsbelang hebben. Voor mij is heel prettig om hen nog aan boord te hebben, vanwege de continuïteit maar ook vanwege hun vakspecifieke expertise in de mode. Ik ben er enorm trots op dat ik dit mooie en goedlopende bedrijf naar een volgende groeistap mag brengen. Mijn verstand van mode is beperkt, maar mijn visie op ondernemerschap past goed bij Yoek.”

Bedrijf naar tweede fase brengen

“In mijn vorige rollen als Managing Director droeg ik ook de eindverantwoordelijkheid over organisaties. Om nu als ondernemer een organisatie te leiden, dat is toch wel van een andere orde. De kick is echt groter dan ik ooit heb ervaren. Mijn rol binnen Yoek is niet zozeer productgericht maar meer faciliterend en ondersteunend naar het team. Ik vind het leuk om iets wat goed is nog veel groter te maken, door internationalisering bijvoorbeeld en door intensief gebruik te maken van data. Ik ben sterker in een bedrijf naar een tweede fase te brengen dan iets van scratch af te ontwikkelen. Bij Yoek is er wat dat betreft gelukkig nog een hoop uit te bouwen.”

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.