Management Antenor versterkt positie in bedrijf met oog op verdere internationalisatie

Company Name Antenor
Transaction Sell-side
Website Open
Sector IT & Software +1
Tags Management Buy-Out

Dat een op het eerste zicht klassieke bedrijfsoverdracht soms uitmondt in een management buy-out is het verhaal dat Antenor en Invale recent schreven. Antenor specialiseert zich al enkele decennia in betaaloplossingen, vooral gebruikt in carwashes, parkings, wassalons, self check-ins van hotels en cashautomaten. Om verder te internationaliseren en schaalgrootte te creëren ging investeringsmaatschappij Invale op zoek naar een partner, die het vond bij het management van Antenor zelf gecombineerd met automatisatie sectorgenoot Tracs Systems en historisch Antenor eigenaar Perry de Boer.

Antenor heeft een 20-tal medewerkers met aan het hoofd CEO Eric Bohner en was in 2014 het eerste bedrijf waarin Invale participeerde. Invale was van oordeel dat een industriële partner Antenor wellicht zou kunnen helpen bij verdere internationalisering en schaalvergroting. Voor de begeleiding van het bedrijfsoverdrachtproces deden ze een beroep op Marktlink. “Uiteraard kennen we de markt van transactie-adviseurs vrij goed, maar er is maar een beperkte groep die op een internationaal netwerk beroep kan doen in dit segment", vertelt Michaël Blockx van Invale. “We voerden gesprekken met een viertal mogelijke adviseurs maar gingen in zee met Marktlink als meest gepaste adviseur.” Ook bij Antenor-oprichter Perry de Boer viel naar eigen zeggen de doortastendheid op waarmee Marktlink te werk ging. “Onder andere bij het opstellen van de vereiste documenten en van het informatiememorandum. Ze konden een mooie lijst voorleggen van belangstellende, vaak ook internationale kopers, vaak ook onverwachte partijen”, blikt de Boer terug op de samenwerking. “Ze hebben zich proberen in te leven in project en in de technologie wat resulteerde in een lijst van geschikte kandidaten.

“We voerden gesprekken met een viertal mogelijke adviseurs maar gingen in zee met Marktlink als meest gepaste adviseur.”
- Michaël Blockx, Invale

Anders dan ingeschat

Zowel Michaël Blockx als Perry de Boer geven toe dat het overnametraject uiteindelijk anders liep dan aanvankelijk ingeschat. “Bij het management van Antenor leefde de ambitie om zelf hun toekomst in handen te nemen”, weet de Boer. “Ze hebben dan de moed en de centen verzameld om hun eigen verhaal verder te zetten, aangevuld met inbreng van Tracs Systems en mezelf. Het is wel knap dat Invale niet gegaan is voor louter winstmaximalisatie door te verkopen aan de hoogst biedende internationale speler, maar dat ze hebben gekozen voor Belgische verankering”, zegt hij nog. Michaël Blockx beaamt: “Voor Invale is de continuïteit van het bedrijf minstens even belangrijk. De overname door het management is de beste garantie om die continuïteit te garanderen. Dit sluit aan bij de missie van Invale om Belgische ondernemers te steunen in hun groei en bedrijven en werkgelegenheid te verankeren”, besluit hij. Dat Marktlink zich daarbij perfect hield aan de vooropgezette timing, daar zijn beide heren het volmondig over eens. “Ze gaven een planning met daarin de verschillende te voorziene stappen en daar hebben ze zich meticuleus aan gehouden”, klinkt het.

Deal team voor deze transactie:
Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.