Magic by Freddy's na 60 jaar familietraditie overgenomen

Company Name Magic by Freddy's
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Consumer products +2
Tags Familiebedrijf, Pensioen, Strategisch

Een bedrijf dat al bijna 60 jaar in handen is van dezelfde familie. Het is een emotioneel traject om daar als tweede generatie bedrijfsvoerders afscheid van te nemen. Dat ondervonden ook broer en zus Mabel en Wilfred Knops, samen met zijn echtgenote Denise Vande Voort en man en schoonbroer Philip Geervliet. Al twee generaties gaat in Nederland, België, Duitsland, Engeland en vele andere landen geen carnaval of ander verkleedfestijn voorbij zonder kleding van Magic by Freddy's uit Lanaken. Maar toen bleek dat hun kinderen geen belangstelling hadden het een nichebedrijf dat focust op verkleed en feestkleding, over te nemen, kozen ze ervoor op zoek te gaan naar een geschikte overnemer. Al was dat vlugger gezegd dan gedaan. Tussen droom en daad zat uiteindelijk ongeveer 5 jaar.

“Je moet niet te lang wachten met nadenken over bedrijfsoverdracht”

Dat tussen het eerste idee en de uiteindelijke verkoop zo’n lange tijd zat, lag voor een groot stuk aan de covid-periode die het hele overnameproces geruime tijd stillegde. “Eerst volgden we een aantal infosessies bij VOKA waar we in contact kwamen met mensen die al eerder hun familiebedrijf hadden overgelaten. Iets wat we daaruit leerden is dat je niet te lang moet wachten om over een bedrijfsoverdracht te beginnen nadenken”, herinnert Wilfred Knops zich. Als familie achter Magic contacteerden ze een vijftal kantoren die hen konden helpen bij het overnametraject. Maar het was pas met Marktlink dat ze de klik voelden. En toen bleek dat ook de accountant die Magic al jaren lang adviseert, veel goeds over Marktlink had gehoord, was de samenwerking met de familie een feit.

“Gelukkig wisten de mensen van Marktlink goed met onze uitdagingen om te gaan. Ze hielden het hoofd koel en wanneer het nodig was hielden ze voet bij stuk, echt specialistenwerk. Dit hadden we nooit zelf kunnen realiseren.”
- Mabel Knops, Magic by Freddy's

Een emotionele achtbaan

De familie in het algemeen en Mabel Knops in het bijzonder kijken met de nodige emoties terug op het hele overnametraject. “Het doet raar om je bedrijf bloot te geven en al je keukengeheimen te moeten delen met de kandidaat-overnemer. Bovendien lijkt het soms ook wel een emotionele achtbaan, want de ene dag lijkt de overname op het goede spoor en de volgende dag krijg je weer de indruk dat het op niets uitdraait”, spreekt Mabel openhartig. “Gelukkig wisten de mensen van Marktlink en dan voornamelijk Saskia Speleers en Laurens Meeusen daar goed mee om te gaan. Wat ze doen is echt geen baan van 9 tot 5 want we overlegden soms op de meest onmogelijke momenten. Ze hielden het hoofd koel en wanneer het nodig was hielden ze ook voet bij stuk. Wat ze deden was echt specialistenwerk. Er komt zo veel bij kijken dat je echt een beroep moet kunnen doen op professionals die financieel onderlegd zijn. Dit hadden we nooit zelf in ons eentje kunnen realiseren”, blikt de familie tevreden terug op de afgeronde bedrijfsoverdracht.

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.