Marktlink Exit Ready

Bereid uw bedrijf goed voor op verkoop

Na jarenlang hard werken koos u ervoor om uw bedrijf te verkopen. In de aanloop naar een uitmuntende verkoop is een goede voorbereiding veel waard. U wilt namelijk een vlot lopende bedrijfsverkoop met een zo hoog mogelijke bedrijfswaarde. In het Exit Ready-traject doorlopen wij alle aspecten die dat beïnvloeden en helpen wij u als ondernemer om verkoopklaar te worden.

Wat is het Exit Ready-traject

In de aanloop naar een bedrijfsverkoop staat u er als ondernemer vaak alleen voor en is een sparringpartner altijd gewenst. De consultants van Exit Ready zijn oud-ondernemers die eerder hun bedrijf verkochten. Als vertrouwde adviseurs begeleiden wij ondernemers op alle vlakken. We bewaken het overzicht, zowel op vlak van bedrijfsmanagement als op persoonlijk niveau. Onze missie is om de waarde van uw bedrijf beduidend hoger te laten worden en om u voor te bereiden op het daaropvolgende verkooptraject. Hierbij kijken we niet alleen naar de cijfers, maar nemen we de hele organisatie onder de loep. Het Exit Ready-traject bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: we doen een doorgedreven scan van uw bedrijf. We doen onderzoek naar:

  • de krachten van het bedrijf;
  • het huidige en toekomstige businessmodel;
  • de financiële prestaties en vooruitzichten;
  • de huidige waarde (verkoopprijs) van het bedrijf;
  • alle zaken die we kunnen verbeteren of toepassen om de bedrijfswaarde te maximaliseren en de verkoopbaarheid te vergroten.

Stap 2: we maken samen met u een plan van aanpak voor de komende twaalf tot achttien maanden. Hierin tonen we concreet wat er beter kan en welk effect dit heeft op de bedrijfswaarde en de verkoopbaarheid. Bovendien werken we de meest geslaagde verkoopstrategie voor het bedrijf uit.

Stap 3: vervolgens begeleiden en adviseren we u en uw kernteam gedurende twaalf maanden. We zorgen ervoor dat u het bedrijf succesvol houdt en ondersteunen u bij het voorbereidende verkooptraject.

Stap 4: zodra we alle beoogde resultaten bereiken, starten we het formele verkooptraject. We benaderen kopers en/of investeerders en begeleiden de verkooptransactie helemaal van begin tot einde.

Stap 5: tijdens dit traject stellen we voor u ook een persoonlijk toekomstplan op. Wat gaat u doen na de verkoop? Blijft u actief betrokken, stopt u of gaat u opnieuw ondernemen? En wat kunt u het beste doen met uw vermogen? Binnen ons netwerk hebben we veel financiële (vermogens)experts en investeringsplatformen. Dit toekomstplan stelt u gerust tijdens de eerste fase na de verkoop.

Door deze stappen te doorlopen, behalen we gemiddeld 10 tot 30 procent meer bedrijfswaarde en loopt de verkoop vlekkeloos en efficiënt.

''Verkopen doe je maar één keer en je wordt keihard afgestraft zonder de juiste begeleiding.''
- Jeroen Offermans, Marktlink

Masterclass agenda

Onze masterclass is een interessante optie om laagdrempelig kennis te maken met andere ondernemers. Leer bij over hoe u uw bedrijf verkoopklaar maakt met onder meer deze topics:

  • Tips en tricks van ondernemers. 
  • Hoe creëert u gemiddeld 10 tot 30 procent meer bedrijfswaarde? 
  • Wat zijn mijn verkoopmogelijkheden? 
Lees meer
Verkoopklaar test

In hoeverre is uw bedrijf verkoopklaar, welke stappen kunt u nog ondernemen en hoe kunt u dit traject het best aanvliegen? Doe de verkoopklaar test en ontvang een inzichtelijke en kosteloze indicatie!

Start de test