Bedrijf verkopen

Bent u klaar voor de volgende stap in ondernemerschap?

Uw bedrijf verkopen, dat doet u vaak maar één keer. En dus heeft u ook maar één kans om het goed te doen. Met ondernemerschap in ons bloed staan onze specialisten ondernemers in het mkb al meer dan 25 jaar bij tijdens een van de belangrijkste momenten uit hun leven. Want goed ondernemerschap verdient de beste deal!

Het juiste moment om uw bedrijf te verkopen

U wilt uw onderneming verkopen, maar wat is de beste timing? Is het nog te vroeg, is mijn bedrijf er wel klaar voor? Kunnen we niet beter eerst groeien? Het is zeker belangrijk uw bedrijf goed voor te bereiden op een verkoop, maar ook groeipotentieel is een sleutelwoord in het bepalen van het juiste moment. Mooie kansen voor de toekomst maken een onderneming aantrekkelijk voor kopers en verhogen de waarde. Maar als alle kansen al verwezenlijkt zijn en de groei afvlakt, loopt de interesse terug. Wacht niet af en laat de experts van Marktlink u helpen het perfecte moment te bepalen.

Weten of uw bedrijf verkoopklaar is?

De verkoop van uw bedrijf voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk en verhoogt de waarde van uw bedrijf. Dit proces kan een paar jaar in beslag nemen. Begin dus op tijd, ook als u nog niet direct van plan bent uw onderneming te verkopen. Een verkoopklaartraject doorloopt een aantal stappen:

  • Stap 1: Een uitgebreide scan van uw bedrijf: wat is de kracht van uw bedrijf en waar blijft waarde liggen?
  • Stap 2: Een advies en een actieplan voor de aankomende 12 tot 18 maanden op basis van de scan.
  • Stap 3: Het uitvoeren van optimalisaties die de waarde van uw bedrijf verhogen.
  • Stap 4: Ook heel belangrijk: het bepalen van uw eigen toekomstplannen voor na de verkoop.
  • Stap 5: U en uw bedrijf zijn er klaar voor: op zoek naar de juiste kandidaat!

Door het verkopen van ruim 1.200 mkb-bedrijven weten de specialisten van Marktlink als geen ander waar kopers op letten. Wij staan klaar om de markt te laten zien wat uw ondernemerschap waard is.

De beste bedrijfsopvolging voor uw situatie

Er zijn diverse scenario’s voor bedrijfsoverdracht: wilt u alle aandelen verkopen, of een deel? Is er een interne opvolger of zoekt u iemand van buitenaf? Wilt u via een pre-exit samen met een investeerder verder groeien? Wilt u verkopen aan een strategische partij? Wij kennen de voor- en nadelen van elke strategie en stellen samen met u een op maat gemaakt traject op.

Door onze datagestuurde werkwijze en ons enorme en actieve netwerk van internationale kantoren, kopers en investeerders, krijgen wij gemiddeld 6 tot 10 geïnteresseerde kopers aan tafel. Dat levert de beste onderhandelingspositie op en zo vinden we de ideale match.

Veelgestelde vragen over de verkoop van uw bedrijf

Hoe verkoop ik mijn bedrijf?

Uw bedrijf verkopen begint met een goede voorbereiding. Bij het vinden van een koper en de daadwerkelijke overdracht komt qua informatievoorziening, onderhandeling en juridische aspecten heel wat kijken. En dat bovenop het runnen van uw onderneming. Het loont om een gespecialiseerde adviseur in de arm te nemen.

Hoe lang duurt de verkoop van mijn bedrijf?

Er komt veel kijken bij een verkoopproces. Van het opstellen van het profiel van de gewenste koper tot de uiteindelijke juridische overdracht vraagt zo’n traject gemiddeld 6 tot 12 maanden. De ervaren adviseurs van Marktlink doorliepen dit proces al honderden keren en die ervaring zetten ze in om voor een zo soepel mogelijk proces te zorgen.

Hoe bepaal je de waarde van je bedrijf?

De bedrijfswaarde speelt een cruciale rol in de bedrijfsverkoop. Er zijn verschillende methodes om die waarde te bepalen. Wij hanteren de multiple-methode, waarbij de waarde wordt afgeleid van de transactieprijzen van soortgelijke bedrijven. Dit geeft een diepgaand en betrouwbaar inzicht, maar er zijn meer aspecten die meewegen zoals de aard van uw bedrijf, de branche, de financiële gegevens en de doelstelling van de waardebepaling. 

De Marktlink Multiple is een unieke online rekentool waarin al die aspecten samenkomen. Binnen één minuut heeft u een betrouwbare en actuele indicatie van uw bedrijfswaarde, gebaseerd op meer dan 1.200 deals en jaarlijks 40.000 calculaties. In een gepersonaliseerd rapport ontvangt u concrete tips en handvatten om de bedrijfswaarde verder te optimaliseren. Uiteraard zijn onze adviseurs altijd bereikbaar om eventuele vragen te beantwoorden.

 

 

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.