IT-detacheerder Obvious People Group versnelt groei onder de vleugels van World of Talents

Company Name Obvious People
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Flex
Tags Buy-and-build Pre-exit Strategisch

Geduld en timing waren de sleutelwoorden voor Dave Schmidt, oprichter en eigenaar van Obvious People Group. Alweer vier jaar geleden sprak hij bij Marktlink de wens en ambitie uit om met zijn bedrijf, gespecialiseerd in de detachering van IT-professionals in met name Salesforce en data, een groeistap te zetten maar het juiste moment kwam pas dit voorjaar. Onder de vlag van het Belgische World of Talents krijgt Dave de kans om met behoud van naam en identiteit van de Obvious People Group de krachten te bundelen en samen de gewenste buy-and-build strategie uit te rollen.

Dit mooie resultaat had Dave Schmidt met zijn Obvious People waarschijnlijk nog niet bereikt als hij vier jaar geleden het verkooptraject was ingegaan. Dat durven de dealteamleden Laurence Hamilton, Luka van Munster en Bart Schijen wel te stellen. “Als adviseur is het ook onze plicht om eerlijk te zijn over de kansen en om de beste opties inzichtelijk te maken”, verduidelijkt Laurence, die vier jaar geleden het eerste oriënterende gesprek voerde. “De groeiplannen waren duidelijk, toen al, alleen was destijds de conclusie om de stip op de horizon verder weg te leggen. Eerst zelf groeien, de interne organisatie versterken en professionaliseren om vervolgens nog sterker de markt op te gaan om een partner te kunnen aantrekken waarmee de meeste toekomstige waarde gerealiseerd kan worden.”

Internationaal netwerk

De voorliggende jaren was er regelmatig contact tussen Marktlink en Dave: hoe gaat het, wat doet de markt en welke kansen liggen er? “Omdat Obvious People Group expert is in het aantrekken van internationaal talent en allround ontzorgen/begeleiden in hun migratie naar Nederland, hebben wij ook onze buitenlandse kantoren benaderd in de selectie van potentiële kandidaten”, vertelt Luka. “Aanvankelijk leek private equity met Obvious People Group als platforminvestering logisch omdat Dave de autonome positie van Obvious People Group graag wilde behouden. Uit ons Belgische netwerk kwam echter World of Talents naar voren, zij bouwen samen met investeerder Baltisse actief aan een Europees gespecialiseerd HR-netwerk met de focus op niches waar ernstig tekort aan talent is.”

“Vertrouwen is de basis en wij zagen al snel dat dat wel goed zat. Binnen World of Talents krijgt Obvious People de kans om een platform te vormen.”
- Dealteam Marktlink

In de managementgesprekken bleek al snel dat beide partijen elkaar feilloos aanvulden. Bart: “Vertrouwen is de basis, en wij als dealteam zagen al snel dat dat wel goed zat. Binnen World of Talents krijgt Dave, samen met Tom Wolterinck en nieuwe aandeelhouder Marieke Rodenburg, de kans om een platform te vormen. Steve Rousseau, oprichter / CEO van World of Talents en het drietal delen hun visie op de groeistrategie. De overname betekent voor World of Talents dat zij direct het unieke sourcing- en migratiemodel van Obvious People Group kunnen inzetten en daarmee toegang hebben tot een oneindige poule van internationaal talent. Andersom krijgt Obvious People Group toegang tot een groter internationaal netwerk aan klanten.”

Samen vormgeven aan de buy-and-build strategie

De komende jaren blijft Dave Schmidt aan het roer van Obvious People. “Als dealteam blijven wij ook zeker betrokken, maar wel in een andere rol”, beseft Laurence Hamilton. “Vrijwel dagelijks staan wij in contact met ondernemers in deze sector. Nu wij deze overname tot een succesvolle einde hebben gebracht, weten wij heel goed wat past in het groeiplaatje van Obvious People Group en World of Talents. Voor ons is het dan ook niet meer dan logisch om onze oren open te houden en meekijken op internationaal niveau naar het vormgeven van de buy-and-build. Want als je eenmaal in ons netwerk zit, dan is het een kleine moeite om het contact warm te houden.”

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.