H&K Lift Quality stijgt naar nieuwe hoogten na samengaan met SkyLift

Company Name H&K Lift Quality
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Bouw & Onderhoud
Tags Legal, Strategisch

H&K Lift Quality was in de bloei van haar leven en verhuisde in 2021 zelfs naar een groter pand. Na een intensief traject is het bedrijf nu in handen van SkyLift.

H&K Lift Quality begon in 2012 in Maarsbergen en ging daarna snel de hoogte in. Het bedrijf werd groot met het leveren en onderhouden van liften. Nadat beide eigenaren hadden besloten om uit te stappen, vroegen ze Marktlink om de regie te pakken in een verkooptraject.

Gesprekken met veel partijen

“Na de eerste kennismakingsgesprekken zijn we snel overgegaan op een actief verkooptraject. Dat begon met een uitvoerige bedrijfs- en marktanalyse”, vertelt Marktlink-adviseur Edurne Martens. “De markt is redelijk gefragmenteerd en je ziet dat grote partijen de kleinere overnemen. Er zijn gesprekken gevoerd met veel marktpartijen, maar ook investeerders zien mogelijkheden in deze markt. Onze opdrachtgevers hadden uiteindelijk de beste klik en het beste gevoel bij SkyLift. Daarnaast kwam de cultuur en dienstverlening van SkyLift het dichtstbij die van H&K.”

“Onze opdrachtgevers hadden uiteindelijk de beste klik en het beste gevoel bij SkyLift. Daarnaast kwam de cultuur en dienstverlening van SkyLift het dichtstbij die van H&K.”
- Edurne Martens, Marktlink

Interessante markt

Remon Lustenhouwer van Marktlink: “De liftonderhoudssector blijkt veerkrachtig te zijn, zelfs in het licht van bredere macro-economische uitdagingen. Het functioneren en de veiligheid van liften blijven van cruciaal belang, wat de vraag naar onderhoudsdiensten in stand houdt. Klanten erkennen het belang van veilige en goed functionerende liften en zijn bereid te investeren in onderhoud. De samenvoeging van SkyLift en H&K Lift Quality belooft synergiën en groeikansen te genereren in een markt die voortdurend evolueert. De overname markeert een nieuwe fase voor beide bedrijven, waarbij hun gecombineerde expertise en toewijding aan service naar verwachting waarde zullen blijven toevoegen in deze sector”.

Integratie

Nadat alle medewerkers, klanten en leveranciers zijn geïnformeerd, is de integratie tussen beide bedrijven gestart. Vanaf heden zullen H&K en SkyLift gezamenlijk naar buiten treden en verandert er voor de klanten in principe niets. De service blijft op het hoge niveau dat zij gewend zijn en op termijn zullen zij een andere naam op en rondom de lift gaan zien.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.