Internationale bedrijfsverkoop

Uw bedrijf internationaal verkopen?

De meeste ondernemers bij kmo’s denken niet meteen aan een internationale bedrijfsverkoop. Toch valt dit steeds vaker voor en is bij 70 procent van onze overnames een internationale partij geïnteresseerd. Marktlink heeft een grote (inter)nationale database en beschikt over een lokaal kantorennetwerk in Europa.

Wat komt er kijken bij internationale bedrijfsverkoop?

Uw bedrijf verkopen aan een buitenlandse speler verloopt toch wel anders dan wanneer een bedrijfsovername binnen de landsgrenzen valt. Er zijn verschillende andere factoren waar u rekening mee moet houden, zoals de wet- en regelgeving en het fiscale landschap, maar ook de taal en cultuur. Dit vraagt om specifieke kennis en een vakkundige begeleiding. Bovendien krijgt u te maken met buitenlandse adviseurs die de kopende partij adviseren over u en uw bedrijf.

Als u beslist heeft om uw bedrijf te willen verkopen aan een buitenlandse partij, dan moet u zeker de focus behouden op de bedrijfsvoering. Potentiële kopers kijken naar cijfers uit het verleden, maar vooral ook naar de verwachtingen voor de toekomst. Daarom is het belangrijk dat u blijft ondernemen en ondertussen uw bedrijf klaarstoomt voor de internationale stap.

Hoewel u niet altijd invloed hebt op wie precies de geïnteresseerde kopers van uw bedrijf zijn, kunt u alvast wel in kaart brengen welke regio het beste aansluit bij de wensen en ambities. Voordat het effectieve overnametraject start, is het goed om een markt- en concurrentieanalyse te doen. In onze onafhankelijke analyse houden onze adviseurs rekening met alle aspecten van een internationale bedrijfsovername. Zo kijken we ook naar mogelijke extra risico’s, zoals veranderende politieke en economische ontwikkelingen. Natuurlijk is er hierover nooit zekerheid, maar uit ervaring weten wij wel wat bepaalde risico’s kunnen zijn.


150 +
Deals per jaar
60.000 +
Actieve kopers/verkopers
6
Landen
Meer weten over internationale bedrijfsverkoop?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op en onze specialisten staan graag voor u klaar.