Belgische uitzendgroep TRIXXO neemt Redbrook Engineering en Blauwbroek Techniek over

Company Name Redbrook Engineering
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Flex
Tags Internationaal, Legal, Strategisch

Na een gedegen voorbereiding zaten er precies twee maanden tussen het eerste gesprek en de daadwerkelijke handtekening. Daarmee had Teun Hebels (eigenaar Redbrook Engineering en Blauwbroek Techniek) zijn bedrijf verkocht aan de snelgroeiende Belgische uitzender TRIXXO. “Al tijdens de eerste kennismaking was duidelijk dat Marktlink de juiste partijen bij elkaar gebracht had en zijn we het proces samen met TRIXXO gestart”, blikt Hebels terug.

Sinds 1985 is Teun Hebels actief in de technische flexbranche. In 2010 richtte hij Redbrook op, dat zich richt op de bemiddeling van technisch kader personeel. In 2012 kwam daar het label Blauwbroek techniek bij, voor technisch uitvoerend personeel. Redbrook en Blauwbroek zijn snelgroeiende bedrijven met kantoren in Zwolle, Middelburg en Drachten.

Vroegtijdig stappen ondernemen

De uiteindelijke verkoop van de uitzend- en detacheringsbureaus kwam niet helemaal uit de lucht Vallen. Al een aantal jaren werkte Teun Hebels naar dit moment toe. “Ik heb me altijd gerealiseerd dat mijn bedrijf niet van mij afhankelijk moet zijn. Natuurlijk was dat in de beginfase anders, maar toen de organisatie eenmaal goed stond, ben ik meer en meer vanuit de tweede lijn gaan werken. Daardoor werd ik minder zichtbaar in de dagelijkse commercie. Ik besefte dat ik vroegtijdig stappen moest ondernemen, indien ik het bedrijf wilde overdragen. Nu op m’n 59e heb ik mijn handen vrij.”

“Ik ben heel blij met het kordate handelen van Erwin Wilbrink, die mij met de Belgische uitzender aan tafel bracht. Mede door zijn gedegen voorbereiding was de kopende partij ook snel overtuigd.”
- Teun Hebels, Redbrook Engineering & Blauwbroek Techniek

Verkennende gesprekken

“In 2020 voerde ik de eerste verkennende gesprekken met Marktlink waarop we zijn gestart met de voorbereidingen. Begin 2022 zijn we concreet het verkoopproces gestart. Ik ben heel blij met het kordate handelen van Erwin Wilbrink, die mij met de Belgische uitzender aan tafel bracht. Mede door zijn gedegen voorbereiding was de kopende partij ook snel overtuigd. Ik was erg onder de indruk van zijn dossierkennis, betrokkenheid en creatieve oplossingen.”

TRIXXO is een van oorsprong snelgroeiende Belgische uitzendgroep, die in de afgelopen jaren ook in Nederland hard groeit. Met de overname van Redbrook en Blauwbroek groeit het bedrijf richting het groepsdoel van een omzet van 250 miljoen euro, waarvan momenteel circa 60 miljoen euro in Nederland wordt behaald.

Gedeeltelijke of volledige verkoop

In de nieuwe situatie met TRIXXO als aandeelhouder treedt Teun Hebels volledig terug. “Dat was één van mijn scenario’s. Ik had met het oog op de toekomst al enkele jaren eerder een beoogd opvolger voor mijn rol als algemeen directeur in huis gehaald. Op dat moment had ik de optie om eigenaar te blijven met een aangestelde directeur aan het roer of om volledig te verkopen. Beide opties hebben zo z’n voor- en nadelen, maar ik ben erg blij met de nu doorgevoerde volledige verkoop. Het is mooi dat de bedrijven een goede professionaliseringsslag kunnen maken en de groeiambities sneller kunnen realiseren, nu ze meer expansie hebben.”

Na de overdracht van drie maanden, breken voor Teun Hebels nieuwe tijden aan. Wat hij gaat doen? “Ach”, besluit hij glimlachend, “Je kent het gezegde: Waar een deur dicht gaat, gaat ergens anders een raam weer open…”

Deal team voor deze transactie:
Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.