Zonnemarkt Groep trekt met Green & Durable Group een sterke partner aan boord

Company Name Zonnemarkt Groep
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Duurzaamheid
Tags Internationaal, Investeerders, Legal, Private equity

Een sterke partner aan boord trekken om alle zestien entiteiten van Zonnemarkt Groep bij onder te brengen en om zo allen neuzen dezelfde kant op te krijgen, dat was het verzoek toen Dennis Valkenburg en Siebe Evers aanklopten bij Marktlink. Wat volgde, was een dynamisch traject met ook veel interesse van internationale zwaargewichten. De keuze is gevallen op het familiefonds van het Belgische Green & Durable Group, dat hiermee de groeiambities in de Benelux verder kan uitbouwen.

Dat bedrijven in de duurzaamheid de afgelopen jaren hard gegroeid zijn, is inmiddels een understatement. Ooit begonnen als installateur, startten de ondernemers Remko de Wit en Siebe Evers (beide oprichters van Zonnemarkt B.V.) steeds meer ondernemingen op met ieder hun eigen dienstverlening. En dit telkens met andere ondernemers. “Uiteindelijk resulteerde dat in zestien bedrijven met in totaal tien aandeelhouders, waarin de conflicterende belangen groeiden”, legt Jeffrey Scholtens uit, die samen met Lars de Ruiter, Simon Hevink, Simone Kriekaart en Sem Wouters het dealteam vormde. “Naast het vraagstuk om een sterke partner aan te trekken, was er ook een noodzaak om onder alle aandeelhouders dezelfde belangen te creëren. In het verkoopproces hebben we de Zonnemarkt Groep als één geheel gepresenteerd.”

Autonome groei en verdere acquisitie

Aanvankelijk leek een strategische koper het meest logisch in de ogen van de aandeelhouders. “Dat het toch een investeerder is geworden, heeft vooral te maken met de ambities van de aandeelhouders. Gaandeweg de gesprekken zag je de eigenaren steeds enthousiaster werden over de geschetste toekomst met Green & Durable Group, onderdeel van Hasco Invest. Ze hadden ook kunnen kiezen voor een (internationale) strateeg, maar onder de vlag van de Belgische marktleider vormt Zonnemarkt Groep nu het platform in Nederland dat door autonome groei en verdere acquisitie alleen maar groter zal worden. En de mannen van Zonnemarkt Groep kunnen zich nu weer echt focussen op de business met allemaal hetzelfde groepsbelang ”, vertelt Jeffrey.

“Naast de professionaliteit in zaken, hebben we bovenal ook veel lol gehad in dit gehele traject met een super eindresultaat”
- Siebe Evers, Zonnemarkt Groep

Complexe vraagstuk

“In dit complexe vraagstuk waarin wij met tien verkopers een juiste partner zochten voor de zestien entiteiten van Zonnemarkt Groep kan ik niets anders zeggen dan dat wij een juiste keuze hebben gemaakt om Marktlink hiervoor in te schakelen. Naast de professionaliteit in zaken, hebben we bovenal ook veel lol gehad in dit gehele traject met een super eindresultaat. Dit partnership stelt ons in staat om meer te specialiseren op het aanbieden van totaaloplossingen voor het vraagstuk van de hernieuwbare energie. Met de investering en het uitgebreide netwerk van Green & Durable Group kunnen we onze groei verder voortzetten door nog sneller en beter in te spelen op de behoeften van onze klant”, reageren Siebe Evers en Remko de Wit, mede-oprichters van Zonnemarkt Groep.

Dennis Edey van Hasco Invest kijkt tevreden terug op het traject. “Het was wederom prettig samenwerken met Marktlink. De Belgische collega’s hebben ons in 2021 bijgestaan toen wij vanuit Hasco Invest Green & Durable Energy kochten.” Collega Gerben Wolf, directeur Green & Durable Energy Nederland, benadrukt de stap vooruit in groeiambities. “Wij geloven sterk in de noodzaak van de energietransitie en zijn overtuigd van de kansen die deze ontwikkelingen bieden.”

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.