Valsoft betreedt workforcemanagementmarkt met overname van Softbrick

Company Name Softbrick
Transaction Sell-side
Website Open
Sector IT & Software
Tags Internationaal Strategisch

Valsoft Corporation Inc. (“Valsoft”), gevestigd in Montreal en gespecialiseerd in het aankopen en ontwikkelen van marktspecifieke softwarebedrijven, is blij te kunnen berichten dat het Softbrick, sectorleider in de markt voor workforcemanagementsoftware, heeft overgenomen. Het in Geldermalsen gevestigde Softbrick heeft een sterke reputatie opgebouwd in de analyse van specifieke behoeften op het gebied van workforcemanagementsoftware, waardoor het een uitstekende aanvulling vormt op Aspire Software, een onderdeel van Valsoft Corp.

Softbrick is met meer dan 25 jaar ervaring duidelijk een klasse apart, en laat zonder mankeren zien dat het organisaties kan helpen hun werkprocessen te optimaliseren en resultaten duurzaam te verbeteren.

“Dit is een geweldige volgende stap op weg naar de toekomst van Softbrick,” zegt Marcel der Weduwen, Director Sales & Operations van Softbrick. “Met Valsoft gaan we een spannende, nieuwe periode in en gaan we deel uitmaken van een familie van bedrijven die ons zal helpen onze groeiambities versneld te realiseren. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze partners en klanten van deze transactie zullen profiteren.”

Softbrick wordt door deze overname de vierendertigste onderneming die zich bij de Valsoftfamilie voegt, en het is een perfecte aanvulling op de andere sectoren in het portfolio van Valsoft. Met klanten door heel Europa is Softbrick een sterke speler in de Benelux, waarmee Valsoft meer voet aan de grond zal kunnen krijgen in Europa.

Een belangrijke pijler van de filosofie van Valsoft is het investeren in gevestigde bedrijven en het cultiveren van een ondernemend klimaat waarin een bedrijf uitgroeit tot marktleider in zijn eigen sector. Valsoft streeft ernaar ondernemingen te laten groeien en ondersteunen door middel van langetermijnpartnerschappen met het bestaande management.

“Als onderdeel van Valsoft heeft Softbrick een prima uitgangspositie om zijn technische expertise uit te breiden, het groeitraject voort te zetten en het marktaandeel aanzienlijk te vergroten door de synergiën met Valsoft’s aanwezigheid in een breed scala aan sectoren ten volle te benutten.” zegt Michael Assi, CEO van Aspire Software, een onderdeel van Valsoft Corp. “Door Softbrick toe te voegen aan ons softwareportfolio, zijn we in staat onze klanten een unieke waardepropositie van personeelsmanagementoplossingen te bieden, en hen te helpen hun operationele efficiëntie en winstgevendheid te verbeteren.”

Onder de koepel van Valsoft zal Softbrick technologische WFM-oplossingen blijven aanbieden in de sectoren logistiek, retail, industrie en horeca.

Valsoft werd vertegenwoordigd door jurist David Felicissimo, en juridisch medewerker Pamela Romero, ondersteund door de externe advocaten Kevin Beukeveld en Maarten van Wijlen van Lexence (Nederland).

Softbrick werd vertegenwoordigd door Jan Hendrik Vinkers van Vinkers Legal Consultancy en Marko Iskić van Marktlink.

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.