G&D Energy overgenomen door Hasco Invest

Company Name G&D Energy
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Duurzaamheid +1
Tags Internationaal Investeerders Pre-exit Private equity

Green & Durable Energy (G&D Energy) uit Tongeren werd begin november 2021 overgenomen door het Hasseltse Hasco Invest. Daarmee breidt het investeringsbedrijf haar groeiambities rond de energietransitie verder uit. Filip Mariën van Marktlink Antwerpen begeleidde het proces en werkte nauw samen met eigenaar Gert Geraerts aan een succesvolle overname.

G&D Energy is actief in de installatiemarkt van duurzame energie: zonnepanelen, thuisbatterijen en laadpalen. Toen eigenaar Gert Geraerts acht jaar geleden startte met zijn onderneming, verklaarde iedereen hem voor gek. Hij deed het toch – en met resultaat. Op acht jaar bouwde hij een heel mooi bedrijf uit.

Filip Mariën, partner bij Marktlink Antwerpen: “Gert kwam bij Marktlink voor advies, want hij werd benaderd door geïnteresseerde strategische en financiële kopers. Maar wat was nu een goede deal? Daarvoor wilde Gert zich laten omringen door de juiste mensen.”

Initieel wilde Gert zijn bedrijf helemaal verkopen, maar uiteindelijk bleek een pre-exit interessanter. Meer dan vijftig verschillende partijen waren geïnteresseerd in een overname, tien van hen brachten een bod uit. Uiteindelijk bleef een top drie over waarmee de finale gesprekken gevoerd werden. Daaruit kwam Hasco Invest als beste optie naar boven.

“Doorslaggevend waren onder andere de visie en focus van Hasco Invest. Die sloten sterk aan bij de ambities van G&D Energy. Dat ook beide bedrijven actief zijn in Limburg, én dat de ze allebei ondernemer zijn, speelde een grote rol. Andere partners waren misschien teveel gefocust op investeren.”

"Ik wilde een andere oplossing. In Marktlink vond ik een ploeg waarmee ik snel op dezelfde golflengte zat.”
- Gert Geraerts, G&D Energy

Op dezelfde golflengte

Ondernemer Gert Geraerts blik tevreden terug op het overnametraject. “We liepen tegen de capaciteit van onze mogelijkheden aan als bedrijf. Het was frustrerend, omdat ik wel de opportuniteiten zag in de markt. Nog meer groeien werd moeilijk, omdat ik ook operationeel bezig was. Ik wilde een andere oplossing. In Marktlink vond ik een ploeg waarmee ik snel op dezelfde golflengte zat.”

De zoektocht naar een koper was op zeven maanden rond. Dat is sneller dan Gert had gedacht en het was een intensieve periode. “Het was zwaar, er kruipt veel tijd in, maar ik heb geen moment stress ervaren. Marktlink ving de meeste vragen van andere partijen al op, daardoor kon ik me nog focussen op het runnen van mijn bedrijf.”

Nu de overname rond is, breekt voor Gert een nieuwe periode aan: “Ik kijk er met veel energie naar uit om weer te kunnen ondernemen, en om afstand te nemen van het operationele en de horizon te verkennen. Mijn collega’s reageerden trouwens ook enthousiast op de overname, zij krijgen kansen om door te groeien in een internationale context. Natuurlijk hebben we dat niet laten passeren zonder goed feestje.”

Voor ondernemers die twijfelen heeft Gert nog een tip: “Het is nooit verkeerd om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn. Ik was zelf verrast door de opportuniteiten!”

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.