De verkoop van een bedrijf wordt vaak gezien als een meer dan unieke gebeurtenis. Het omvangrijke verkoopproces is geen momentopname, maar vergt voorbereiding, geduld en kennis. Een bedrijf verkopen doet u met Marktlink: wij staan elke ondernemer bij tijdens de verkoop van hun bedrijf. Als adviseur zorgen wij voor een aantrekkelijk resultaat door duidelijkheid, focus en structuur te behouden. Met onze ervaring en kennis in uiteenlopende sectoren ondersteunen wij ondernemers tijdens het complete verkooptraject. Zo toosten we samen aan het eind op een mooie deal en dito ondernemersavontuur!

Waarom zou ik mijn bedrijf verkopen?

Een bedrijf verkopen gebeurt om verschillende redenen. Voor de ene ondernemer betekent de verkoop het einde van een lange carrière, terwijl het voor de ander net een opstap is naar een compleet nieuwe uitdaging.

Bij Marktlink onderhandelden we ondertussen met tal van ondernemers. Via deze gesprekken en input verzamelden we de meest voorkomende redenen om een bedrijf te verkopen. Herkent u dit verhaal? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.

Uw bedrijf is enorm gegroeid en na een bepaalde periode bent u minder bezig met het creatief leiden van uw onderneming. U voelt dat u meer bezig bent met de ondersteuning van personeel. Een bedrijf verkopen luidt zo het begin in van een nieuwe uitdaging!
Komt uw pensioen in zicht? Of misschien vindt u dat de tijd rijp is om minder te gaan werken? In dit geval kan u al een deel van uw aandelen verkopen via een pre-exit.
Deze veelvoorkomende reden toont zich op verschillende manieren. De ene ondernemer wil een bedrijf verkopen om een andere sector ontdekken, terwijl de andere een nieuwe functie wil uitproberen of zelfs even helemaal niets met werk wil te maken hebben.
In sommige sectoren vindt een consolidatieslag plaats, wat gepaard gaat met de opkomst van nieuwkomers. Zo kan besef ontstaan dat er meer toekomst in uw bedrijf zit als u zich aansluit bij een andere of grotere partij binnen uw sector.
Onze experts staan u graag te woord
Neem direct contact op

Wanneer ben ik klaar om mijn bedrijf te verkopen?

Het antwoord op deze vraag bestaat uit twee delen.

Een bedrijf verkopen vereist vooral dat u er klaar voor bent. Wellicht voelt u dat u er nooit echt klaar voor zal zijn. Dat is perfect normaal: u stak namelijk uw ziel in dit bedrijf. Maar met een goede voorbereiding, een goed plan en een goede verkooppartner zal u zien dat uw bedrijf verkopen net deuren opent naar tal van nieuwe mogelijkheden. De verkoop van uw bedrijf is allesbehalve het einde, maar eerder een nieuw begin.

Ten tweede moet het bedrijf klaar zijn voor verkoop. Gebruik hiervoor onze speciaal ontworpen gratis Verkoopklaar-test, met vragen die zich baseren op zowel het verleden, als onze ervaringen bij overnames. Een bedrijf verkopen loopt op deze manier heel betrouwbaar, want we updaten deze tool regelmatig. Hiermee ontdekt u welke zaken u nog concreet moet regelen of controleren, om op die manier de verkoopwaarde te maximaliseren.

Wil u liever van gedachten wisselen met één van onze adviseurs? Onze specialisten pluizen graag uit of uw bedrijf verkoopklaar is en wat de beste verkoopstrategie zou zijn.

Is mijn bedrijf verkoopklaar?
Doe de test

Wat is mijn bedrijf waard?

Is deze vraag moeilijk te beantwoorden? Gelukkig kunnen wij u meteen een indicatie geven van uw bedrijfswaarde. Op basis van marktgegevens ontwikkelden wij Marktlink Multiple, een tool die u een aanwijzing van uw bedrijfswaarde geeft. Deze tool updaten we elke drie maanden met actuele cijfers en trendvoorspellingen.

Een bedrijf verkopen baseert zich ook op de waardeberekening volgens de EBITDA-waarde, wat staat voor Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization. In het Nederlands komt dit overeen met de inkomsten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijving en amortisatie. Deze waarde is de eerste maatstaf waarmee we uiteindelijk uw bedrijfswaarde berekenen.

Wilt u een indicatie van de waarde van uw onderneming?
Doe de Marktlink Multiple

Met welke strategie kan u een bedrijf verkopen?

Een bedrijf verkopen kan op verschillende manieren die volledig afhangen van uw wensen, de huidige bedrijfsstructuur en uw toekomstvisie. We verzamelden enkele strategieën:

Management Buy-Out (MBO)

Een Management Buy-Out is een overname waarbij uw bedrijf – of een onderdeel ervan – wordt verkocht aan het huidige management.

Lees meer
Management Buy-In (MBI)

Een bedrijf verkopen via een Management Buy-In (MBI) gebeurt wanneer een manager of managementteam van een externe partij uw bedrijf koopt en zo het nieuwe management van uw bedrijf vormt.

Lees meer
Pre-exit

Bij een pre-exit blijft u als ondernemer actief binnen uw onderneming, maar verkoopt u alvast een deel van de bedrijfswaarde. De overname wordt daarna verder afgerond wanneer u met pensioen gaat.

Lees meer
Een 100 procent-transactie of volledige bedrijfsverkoop

Een bedrijf verkopen via een volledige bedrijfsverkoop wil zeggen dat u het bedrijf integraal aan een externe partij verkoopt. Ondertussen begeleiden wij meer dan honderd overnames per jaar. Door onze uitgebreide kennis en ervaring kunnen ondernemers rekenen op de krachtige uitvoering van bovenstaande strategieën. De beste deal is die wanneer u als verkoper tevredengesteld bent, terwijl tegelijk de toekomst van uw bedrijf wordt gegarandeerd.

Bekijk hoe Marktlink een strategische partner vond voor Technicel

Met welke partner moet u een bedrijf verkopen?

Wil u een bedrijf verkopen, begeleid door een partner met ervaring, inhouse kennis van alle marktsectoren en een hoog slaagpercentage? Samen met Marktlink een bedrijf verkopen biedt u de nodige gemoedsrust. Ondertussen bestaan we 25 jaar en realiseerden we daarin al meer dan 1000 succesvolle overnames. Ondernemers appreciëren bovendien onze ondernemende en assertieve aanpak.

Wij staan naast u als ondernemer en zijn betrokken bij de verkoop, van begin tot eind. Een bedrijf verkopen doen wij met de juiste experts, voor elke stap in het proces. Zo halen we er het maximale uit en houden we onze slaagkans van 95 procent in stand!