Industrie & Productie

Bedrijf kopen of verkopen?

Jarenlang kende de productiesector en de industriële sector een stabiele groei. De pandemie bracht economische en politieke uitdagingen en zette deze sector op lossere schroeven. Daartegenover zijn het net nieuwe trends die overnames in deze sector faciliteren. Bedrijven in deze sector ervaren nu eenmaal een toenemende interesse vanuit strategische kopers en private equity-partijen.

Trends en ontwikkelingen in de productiesector en industriële sector

In de Belgische economie speelt de productiesector en de industriële sector een cruciale rol. Toch zorgen internationale ontwikkelingen voor onzekerheid, gezien deze sector nu eenmaal leeft van de export. Daarom zoeken veel ondernemers in deze sector naar alternatieven die de productie dichterbij halen. Daarnaast willen ze hun bedrijf laten groeien door in te zetten op ketensamenwerking, innovatie en duurzaamheid. Tot slot moeten bedrijven investeren in nieuwe technologieën die hun bedrijf toekomstbestendig maken.

Bereken uw bedrijfswaarde met de Marktlink Multiple

35.109 ondernemers gingen u voor

Technologie en duurzaamheid in de industriële en de productiesector

Er zijn heel wat (overheids-)initiatieven, organisaties en partnerships die Belgische bedrijven helpen om uit te blinken in het duurzamer maken van onze industrie. Ondernemers moeten hier vooral investeren in duurzamere productieprocessen. Fossiele brand- en grondstoffen verliezen aan populariteit, wat zorgt dat bedrijven in de industrie en productie duurzamer moeten produceren.

Hier liggen groeikansen, want de ontwikkeling van nieuwe techniek, duurzame oplossingen en de kennisdeling ervan levert nieuwe banen op. Hierdoor zijn ondernemingen in de productiesector en de industriële sector interessant voor private equity-partijen. Wil u uw bedrijf in de toekomst optimaal verkoopklaar maken? Onderzoek dan nu al hoe u uw bedrijf verkoopklaar kan maken, of hoe een overname uw groeiambities vormgeeft.

Bedrijf in de productiesector en de industriële sector kopen of verkopen

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom u overweegt een bedrijf in de productiesector en de industriële sector te kopen of verkopen. Is uw bedrijf actief in een niche en bent u daarom interessant voor grote spelers in de markt? Of wil u uw diensten uitbreiden door een ander bedrijf over te nemen? Wat uw situatie ook is: wij begeleiden u graag om geschikte potentiële bedrijven te vinden. Overweegt u eerder een gedeeltelijke of volledige verkoop van uw bedrijf, bijvoorbeeld om via een pre-exit alvast een gedeelte van uw pensioen veilig te stellen? Dan zoeken wij naar een geschikte koper die voldoet aan uw wensen.

Marktlink: uw overnamespecialist in de industrie en productie

Jaarlijks berekenen meer dan duizend ondernemers in uw sector hun bedrijfswaarde via de Marktlink Multiple. Ook begeleiden wij regelmatig transacties van bedrijven in de industrie en productie. Hierdoor beschikken wij over zeer actuele marktkennis en bedrijfswaarden. Wij hebben een grote portefeuille aan potentiële kopers en verkopers in de industrie en productie.

Bij Marktlink bent u aan het juiste adres om uw ambities te realiseren. Onze specialisten zetten graag hun kennis en ervaring in om samen met u de juiste opvolging of groeiambities te realiseren. Altijd betrokken, onafhankelijk en professioneel vanuit een ondernemend perspectief.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.