NelfKoopmans sluit zich aan bij PearlPaint Group

Company Name NelfKoopmans
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Industrie & Productie
Tags Legal Strategisch

Sinds 2007 was Paul Dokter eigenaar van NelfKoopmans, dat in 1916 het levenslicht zag onder de naam Nederlandsche Elektrische Lakfabriek. Met behoud van naam, locatie en identiteit sluit NelfKoopmans als zelfstandige onderneming aan bij PearlPaint Group. Beide bedrijven profiteren op deze manier van de verbreding en verdieping van zowel de diensten als producten. Paul Dokter blijft ook na de overname een actieve rol spelen.

NelfKoopmans is één van de grootste onafhankelijke partijen in de verfindustrie en staat bekend om haar kwaliteit, capaciteit en bewezen trackrecord. “Onder leiding van Paul Dokter heeft het bedrijf de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt”, ziet Ralph Meijer, die vanuit ons kantoor in Drachten de transactie begeleidde samen met Laurens Heideman en Bas Visser. “De fabriek in Marrum is volledig klimaatneutraal en qua capaciteit is er voldoende ruimte tot uitbreiding.”

Met potentiële kopers in gesprek

Het was dan ook geen verrassing dat er veel belangstelling was voor het karakteristieke bedrijf gelegen nabij de Waddenzee. “Maar voordat we daadwerkelijk met potentiële kopers in gesprek zijn gegaan, hebben we zorgvuldig toegewerkt naar het moment om de markt op te gaan”, vertelt Ralph Meijer. “Uiteindelijk lagen er veel opties op tafel: investeerders en strategen uit binnen- en buitenland. Paul kon zich dus breed oriënteren en een goede afweging maken. Dan komt het uiteindelijk aan op de het gevoel bij de potentiële koper, en die had hij het beste met PearlPaint Group en haar aandeelhouder Citadel Groep (investeringsmaatschappij van Frits Kroymans).”

“Ik ben uiteindelijk erg blij met het eindresultaat en kijk terug op een professioneel en prettig proces waarbij Marktlink de belangen uitstekend behartigd heeft.”
- Paul Dokter, NelfKoopmans

Pearl Paints en Nelfkoopmans beschikken over een goede strategische fit met veel synergievoordelen. Met de combinatie is een sterke speler in de Nederlandse verfindustrie geboren.

Waardevolle bijdrage leveren

Voor zowel NelfKoopmans als PearlPaint Group betekent de overname dus nieuwe groeiambities realiseren. En daarin blijft Paul Dokter nog steeds betrokken. “Met mijn contacten in de markt, kennis en ervaring wil ik een waardevolle bijdrage leveren aan de verdere ontwikkelingen van PearlPaint Group. Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze klanten én gebruikers profiteren van de verbreding en verdieping van het productaanbod, de intensivering van de productontwikkeling en van de verdere professionalisering van onze gezamenlijke dienstverlening. Ik ben uiteindelijk erg blij met het eindresultaat en kijk terug op een professioneel en prettig proces waarbij Marktlink de belangen uitstekend behartigd heeft”.

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.