Vinitex en Jansen Cleanrooms zetten samen in op duurzame groei

Company Name Vinitex Laboratoriuminrichtingen
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Industrie & Productie
Tags Familiebedrijf Legal Strategisch

Een strategische partner om met Vinitex de volgende stap te maken, dat was de wens van Mark en Nicole Raaijmakers. De broer en zus namen in 2012 het bedrijf over van hun vader Martien Raaijmakers en hebben het verder uitgebouwd tot een sterke internationale naam in laboratoriuminrichtingen. Samen met Jansen Cleanrooms is het tijd om het bedrijf naar het volgende niveau te tillen.

Door het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten en haar goede naam is de allround specialist in ontwerp, productie en installatie van laboratoriuminrichting gegroeid naar een internationaal opererend bedrijf met bijna 80 medewerkers. Dealmaker Falco Versteegh, die samen met Tim van der Meer, Sem Hage, Fleur Stout en Wouter Homburg het traject begeleidde, is dan ook niet verrast dat Jansen Cleanrooms interesse had. “Het is een logische stap omdat laboratoria in hun aanverwante markt zitten. Deze samenwerking maakt het voor hen mogelijk om de eigen productie uit te breiden.”

Herkenning in normen en waarden

Het feit dat Jansen Cleanrooms van oorsprong ook een familiebedrijf is, gaf de doorslag voor de broer en zus om de samenwerking aan te gaan. “Tijdens de gesprekken werd al snel duidelijk dat er veel herkenning was in elkaars normen en waarden”, vertelt Falco. “Uiteindelijk moeten ze wel samen het bedrijf verder uitbouwen, dan is het mooi dat er een goede gemeenschappelijke basis is. Belangrijk aspect is ook de continuïteit en het toekomstperspectief, Jansen Cleanrooms heeft het beste voor met het bedrijf én de medewerkers.”

“De klik met Jansen was er direct, dat is natuurlijk een belangrijke eerste stap”
- Nicole Raaijmakers, Vinitex

Cross-selling en marktexpertise

Veel zal er dan ook niet veranderen, verwacht Falco. “Mark en Nicole blijven aan boord in hun rol van respectievelijk technisch en commercieel directeur. Vanuit die positie kunnen ze zich blijven focussen op de inhoud, waar hun voorkeur ligt. Eric Vanhees, COO Jansen Cleanrooms, wordt verantwoordelijk voor de activiteiten en het team van Vinitex. De bedrijven zullen goed profiteren van elkaar als het gaat om cross-selling en marktexpertise. Beiden hebben een vooraanstaande naam in hun markt en door de krachten te bundelen, bouwen ze aan een duurzame toekomst waar iedereen beter van wordt.”

Group Jansen is een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in renovatie en algemene aanneming. Jansen Cleanrooms, een 100% dochteronderneming van Group Jansen, heeft 57 mensen in dienst. Sinds januari gaat het bedrijf verder onder de naam Jansen Cleanrooms & Labs, waarbij de merknaam Vinitex overeind blijft gezien de status en bekendheid in de laboratoriumwereld. Nicole Raaijmakers kijkt positief terug. “De klik met Jansen was er direct, dat is natuurlijk een belangrijke eerste stap. Maar we hebben nog veel stappen gezet voordat alles geregeld was. Gelukkig werden we daarin goed begeleid door het dealteam. De samenwerking met alle partijen was erg prettig en we kijken dan ook vol vertrouwen naar een gezamenlijke toekomst.”

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.