WILVO Holding BV neemt ITEQ Group BV over

Company Name ITEQ Group
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Industrie & Productie
Tags Legal, Strategisch

De overname van ITEQ Group BV (Nijkerk) door WILVO Holding BV (Bergeijk) biedt beide bedrijven een mooi toekomstperspectief. Zo blijft het huidige managementteam eindverantwoordelijk voor ITEQ. Ook breidt WILVO met deze strategische overname haar producten- en dienstenaanbod uit.

Sinds de oprichting in 1988 is ITEQ gegroeid naar een one-stop shop voor metaalplaatcomponenten. Het aanbod van het bedrijf reikt van prototypes tot aan grote series. Voor haar klanten ontwerpt, engineert, produceert en assembleert ITEQ producten en halffabricaten waaronder elektrische laadstations, agriculturele machines, geldautomaten en sanitaire producten.

Timing van het marktproces

De afgelopen jaren was het contact al gelegd tussen Marktlink en ITEQ. Samen met de aandeelhouders heeft Jeffrey Scholtens de timing van het marktproces bepaald. “Wat deze transactie speciaal maakt en wat ook een wens was vanuit ITEQ, is dat hun management de kans krijgt van WILVO het bedrijf verder te ontwikkelen. Voor de huidige én nieuwe klanten van beide bedrijven betekent dit dus uitbreiding van diensten en producten in binnen- en buitenland.”

Ook Lars de Ruiter was vanuit Marktlink bij de deal betrokken. “Opvallend veel partijen waren geïnteresseerd. De afgelopen jaren hebben de eigenaren het bedrijf naar een hoger niveau gebracht. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate van automatisering, digitalisering én de sterke samenwerking met haar OEM-klanten heeft ITEQ zich genesteld in de top van de metaalsector in Nederland. Nu het bedrijf is aangesloten bij een grotere strategische partner, komt de groei van de onderneming in een volgende stroomversnelling. Wij brachten ze in contact met verschillende geïnteresseerde partijen en uiteindelijk paste WILVO het beste in het plaatje.”

“Met het aansluiten bij WILVO creëren we nieuwe mogelijkheden voor ITEQ”
- Tim Kollen & Theo Tolboom, ITEQ Group

Op afstand betrokken

Tim Kollen en Theo Tolboom zijn dan ook meer dan tevreden. “Wij zijn blij dat ITEQ aansluit bij WILVO, een gerenommeerde naam in de markt. Deze overname creëert nieuwe mogelijkheden op het gebied van schaalvergroting, productontwikkeling en afzetmarkten. Het is ook geweldig dat ons huidige managementteam de eindverantwoording krijgt over ITEQ Group, dat was echt onze grote wens. Zelf blijven wij voorlopig op afstand bij het bedrijf betrokken.”

Met de overname van ITEQ, dat circa 70 medewerkers telt, groeit de totale WILVO Groep naar ruim 360 medewerkers. Rob Lemmen, CEO van WILVO, kijkt uit naar een succesvolle samenwerking. “Met een modern machinepark en professionele aanpak belevert ITEQ klanten in, voor ons, nieuwe marktsegmenten. Ook kunnen we nu bestaande en nieuwe klanten ondersteunen met ontwerp- en engineeringsopdrachten.”

Deal team voor deze transactie:
Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.