Ik wil mijn bedrijf verkopen, wat nu?

Iedere ondernemer komt minstens een keer op het punt van bedrijfsverkoop. Of het nou is omdat u toe bent aan uw pensioen of omdat u bepaalde groeiambities wilt realiseren, de verkoop van uw bedrijf is een omvangrijk traject. Met uw persoonlijke situatie als uitgangspunt begeleiden onze adviseurs u graag stap voor stap in het volledige verkoopproces.

Met het besluit om te verkopen, heeft u ongetwijfeld ook een toekomstbeeld voor uzelf en uw bedrijf. Om dat beeld concreet te maken, zijn er nog heel wat stappen te zetten. Bent u bijvoorbeeld optimaal verkoopklaar, kent u de waarde van uw bedrijf en heeft u voldoende inzicht in alle verkoopconstructies? In een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze M&A-specialisten verkent u uw ambities en welke opties daar het beste op aansluiten.

Waardebepaling van uw bedrijf

Natuurlijk wilt u de beste deal, dat begrijpen wij bij Marktlink als geen ander. Daarom stellen wij met veel zorg een uitgebreid informatiememorandum samen, waarmee potentiële kopers een goede indruk krijgen van uw bedrijf en de actuele trends in de betreffende sector. Ook bieden wij een indicatieve en betrouwbare waardebepaling van uw bedrijf aan waarin we onder andere rekening houden met toekomstige groeipotentie of synergievoordelen.

Zodra we in beeld hebben aan welk profiel de koper moet voldoen, stellen we een longlist op. Door online data en persoonlijke betrokkenheid te combineren, beschikken wij over een enorme database waarin we vraag en aanbod op basis van slimme algoritmes matchen. Grote kans dus dat u kandidaten op de lijst ziet staan, waar u zelf niet aan heeft gedacht. Uiteindelijk zorgen wij ervoor dat u met gemiddeld 6 tot 10 potentiële partijen in gesprek komt.

De deal van uw leven

U mag erop rekenen dat een verkooptraject gemiddeld 6 tot 12 maanden duurt. Niet alleen moet u tot een weloverwogen keuze komen, er komt ook heel wat papierwerk bij kijken. Marktlink heeft eigen juristen die tijdig aanhaken voor het opstellen van alle benodigde documentatie en contracten. Tot en met de afronding van de notaris ontzorgen wij u op alle fronten. Alles om voor u de beste deal van uw leven te maken.

Wilt u meer weten over bedrijfsverkoop?

Neem gerust contact op met één van onze adviseurs om uw persoonlijke situatie te bespreken. Al meer dan 25 jaar zijn wij dé M&A-specialist voor ondernemers in het hogere mkb-segment. Onze M&A-specialisten begeleiden u met betrokkenheid en passie naar de deal van uw leven. Bij Marktlink staat u als ondernemer centraal, wij streven naar het beste resultaat voor u.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.