Succesvolle overnamebegeleiding Foster Fast Food

Company Name Foster Fast Food
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Food
Tags Familiebedrijf Pensioen Strategisch

Voor voedingsdistributeur Foster Fast Food vond Marktlink in 2021 een geschikte overnemer, in de vorm van een beursgenoteerde multinational. Bij deze deal bleef eigenaar Harry Van Hoof aan als operationeel manager om de continuïteit te garanderen. Het Marktlink-team prospecteerde en leidde het hele overnameproces in goede banen.

Foster Fast Food is een familiebedrijf van de tweede generatie. Het is distributeur en erkende Halal-leverancier van fastfoodproducten voor groothandelaars, restaurants, cateraars en pretparken. Hun focus ligt op de Belgische markt, maar het bedrijf heeft ook klanten in Frankrijk en Nederland. Nadat CEO Harry Van Hoof telefoon kreeg van een geïnteresseerde overnemer, prospecteerde Marktlink op het perfecte moment bij zijn bedrijf.

Van prospectie tot deal

“Eigenlijk belden we Harry spontaan op om onszelf voor te stellen,” vertelt Marktlink-partner Filip Mariën. “Blijkbaar gebeurde dit op een ideaal tijdstip, aangezien Harry net benaderd werd door een partij uit Nederland. De markt was in feite naar hem toegekomen en ik stelde hem voor om de situatie open te trekken. Marktlink zou voor hem zoeken naar de meest geschikte overnemer. Eigenlijk brachten we de bal aan het rollen en begeleidde ons team zijn bedrijf doorheen het hele keuze- en overnameproces.”

“We spraken met een selectief aantal kandidaat-overnemers, elk met hun eigen kwaliteiten. Kritisch analyseren en evalueren: dat legt de basis van een vruchtbare deal. Uiteindelijk bekeken we een handvol biedingen en zochten we naar de beste match voor zowel de aandeelhouder, als het bedrijf Foster Fast Food zelf. Wat verder nog meespeelde? Dat we de toekomstgroei en de continuïteit wilden verzekeren. CEO Harry bereidde zijn pensioen voor, maar wou bewust aan boord blijven: zo had hij de transitie met de overnemer zelf in handen. In deze deal bleef Harry dus aan het roer als manager en behielden we bovendien de naam van het bedrijf: een must voor hem.”

“Marktlink werkt uiterst professioneel, maar behoudt wel de persoonlijke klik. Daarom zijn ze de uitgelezen partner om een overname op een menselijke manier te begeleiden, van A tot Z.”
- Harry Van Hoof, Foster Fast Food

Uiterst professionele begeleiding

Voor Harry zelf liep alles op wieltjes. “Het is eigenlijk heel snel gegaan. Filip contacteerde me in mei, waarna er al een officieuze deal op tafel lag in de zomer. Alle papierwerk werd uiteindelijk getekend in november. Op een half jaar tijd was deze overname beklonken: prachtig werk van het Marktlink-team. Er was bovendien een enorm goede match met de uiteindelijke overnemer, een beursgenoteerde multinational. Deze partij viel direct in goede aarde en het vertrouwen was er meteen. Het synergievoordeel en het feit dat onze naam bleef bestaan waren de kers op de taart.”

“In het hele verhaal zette Marktlink me telkens op het juiste spoor: ze verwittigden me voor valkuilen of strategische posities. Hun team zocht grondig naar de ideale overnemer, introduceerde ons met elkaar, deed alle opvolging en rondde de deal af. Je voelt aan dat het hun metier is: ze zijn uiterst professioneel. En dat terwijl ik er wel die persoonlijke klik ervaarde: het was aangenaam om met hen samen te werken. Hierdoor had ik het volste vertrouwen om deze overname aan hen over te laten.”

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.