EMM trekt investeerder Quadrum Capital aan om groeistrategie versneld te implementeren

Company Name EMM International
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Automotive +1
Tags Investeerders Private equity

EMM, innovatief toeleverancier van high-performance en productiviteitsverhogende oplossingen voor internationale lakverwerkende branches, waaronder de automotive, luchtvaart, marine en industrie, heeft investeringsmaatschappij Quadrum Capital aangetrokken om haar groeiambities versneld te realiseren. Verdere wereldwijde expansie, een continue focus op productinnovatie en digitalisering in samenwerking met dealers en eindgebruikers vormen de basis voor de groeistrategie. De transactie is begeleid door M&A adviseur Marktlink.

EMM heeft in de afgelopen jaren een sterke internationale groei doorgemaakt en met de vier eigen merken Colad, Hamach, Ronin Tools en Tander een solide positie in de markt verworven. Directeur en (voormalig groot-) aandeelhouder Thomas van der Kooij: ‘Productinnovatie in combinatie met een scherpe positionering en communicatiestrategie zijn key geweest voor de snelle groei die we hebben doorgemaakt. Het is onze ambitie om sterk door te groeien en onze positie vanuit onze innovatiekracht wereldwijd verder uit te bouwen. Met nieuwe oplossingen vóór en mét onze klanten het verschil maken in de markt; daar gaan we voor. In Quadrum Capital hebben wij de juiste partner aan boord om deze groeiambities succesvol te verwezenlijken en versneld door te groeien als innovatiecentrum voor lakverwerkende markten wereldwijd door het leveren van nieuwe innovatie non-paint oplossingen.’

Managing Partner bij investeringsmaatschappij Quadrum Capital, Peter Oostenenk: ‘EMM is een prachtig bedrijf dat toonaangevend is in onder andere de internationale wereld van de autoschadeherstelbedrijven. Het bedrijf kent een wereldwijd groeiende afzet en staat bekend als kwaliteitsspeler. De voortvarende manier waarop samen met dealers en eindgebruikers nieuwe ideeën, zoals het recent geïntroduceerde UV Fast Curing System, ontwikkeld worden is een kerncompetentie waarop we in de groeistrategie zullen voortborduren. Samen zullen wij EMM de komende jaren wereldwijd nog sterker op de kaart zetten.’

Ferry Nahon, die namens Marktlink de transactie begeleidde: “E.M.M. is een succesvol en toonaangevend bedrijf in de internationale wereld van de autoschadeherstelbedrijven. De huidige aandeelhouders zijn in staat gebleken om de onderneming te laten groeien in een van oudsher conservatieve markt, door een sterke positionering als kwalitatief hoogwaardige partner en actieve branding van de eigen identiteit. De onderneming en het managementteam zijn klaar voor de volgende fase. In de overnamemarkt werd deze sterke propositie herkend, wat bleek uit de grote interesse van verschillende investeringsmaatschappijen. Tijdens het verkoopproces heeft E.M.M. gesproken met een verscheidenheid aan kandidaten en uiteindelijk kwam Quadrum Capital naar voren als de gewenste pragmatische investeerder die past bij de onderneming en haar management. Wij wensen de partijen veel succes bij het realiseren van de doelstellingen.”

Naast Quadrum Capital blijven ook de huidige aandeelhouders van EMM aan als aandeelhouders. Het huidige management blijft onder leiding van directeur en medeaandeelhouder Thomas van der Kooij leiding geven aan EMM.

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.