Nieuw tijdperk voor Louis Reyners na overname door Roodenberg Staalkabels

Company Name Louis Reyners
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Groothandel
Tags Legal, Strategisch

Waar DGA Hans Gitsels op zoek was naar een strategische koper voor zijn bedrijf Louis Reyners (opgericht in 1892), had Roodenberg Staalkabels (opgericht in 1917) juist die onderneming hoog op het wensenlijstje staan om over te nemen. Geen toeval, want ze zijn actief in een aanpalende markt en dus lag het voor de hand dat beide bedrijven samen zouden gaan. De bedrijfsvoering wordt dan wel overgedragen, maar Hans Gitsels zelf blijft ook na de overdrachtsperiode nog betrokken.

Die naderende pensioenleeftijd was voor Hans Gitsels ook aanleiding om contact op te nemen met Marktlink, vertelt dealmaker Laurence Hamilton die het verkooptraject heeft begeleid samen met Lukas Nijhuis en legal-collega Christine Huisman. “Dat is alweer enige tijd geleden, hij wilde goed voorbereid het verkoopproces ingaan. Gezien de ambitie om op korte termijn volledig terug te treden, lag een strategische verkoop in de lijn der verwachting. We hebben verschillende nationale en internationale partijen gesproken en meerdere voorstellen ontvangen. Het verhaal van Roodenberg, de strategische fit en culturele match bleken simpelweg het beste aan te sluiten bij de wensen van Hans. Hij wilde vooral dat de continuïteit wordt gewaarborgd voor de medewerkers, klanten en de merken van Louis Reyners.”

Toegevoegde waarde

Mede dankzij de duurzame samenwerking met TransEquity Network lagen er voor Roodenberg ineens mooie kansen om versneld te groeien door de overname. “Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in hijs- en hefgereedschappen maar hebben ieder hun eigen producten en positie in de markt”, legt Lukas Nijhuis uit. “Wat Louis Reyners onderscheidt, is dat zij een groothandel zijn met een toegevoegde waarde voor sterke internationale merken van derden én ook over een groeiende eigen merkenportefeuille beschikken. Hun naam is aansprekend in met name de sectoren industrie en entertainment.

“Je bedrijf verkopen doe je maar één keer en dus voor het eerst. Dat vraagt heel veel, want je moet ook nog gewoon dat bedrijf draaiende houden.”
- Hans Gitsels, Louis Reyners

Het bewezen trackrecord van Louis Reyners en het herstel na de moeilijke coronaperiode, die met name impact had op de entertainment sector, bepaalden het beste moment om het verkooptraject te starten. “Die timing was perfect, zeker ook omdat Roodenberg en TransEquity Network een vrij korte periode daarvoor de krachten hadden gebundeld”, weet Laurence Hamilton. Met de overname van Louis Reyners hebben ze een groeiende en betrouwbare partij binnengehaald. Danny Hol neemt vanuit Roodenberg het management over maar verder blijft Louis Reyners onder dezelfde naam en met dezelfde identiteit voortbestaan.”

Goede overdracht

Voor Hans Gitsels komt daarmee een einde aan ruim twintig jaar eigenaarschap van Louis Reyners, hoewel hij zeker nog betrokken blijft. “Maar eerst ga ik op vakantie, waar ik zeker nog een fles champagne ontkurk om het een en ander te vieren. Terugkijkend was het zeer intensief ondanks dat ik goed voorbereid was. Maar je kan er met bevriende ondernemers over spreken, een masterclass volgen (zoals ik heb gedaan) maar in de praktijk is het een emotionele rollercoaster. Je bedrijf verkopen doe je maar één keer en dus voor het eerst. Dat vraagt heel veel, want je moet ook nog gewoon dat bedrijf draaiende houden. Ik ben dan ook zeer te spreken over de begeleiding vanuit Marktlink, het dealteam heeft mijn verwachtingen ruim overtroffen.”

Deal team voor deze transactie:
Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.