All4Car vindt groeipartner in Ondernemend Kapitaal

Company Name All4Car
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Automotive +1
Tags Investeerders, Legal, Pre-exit, Private equity

Ondernemer in hart en nieren, dat is Bart Weber. In 2009 begon hij samen met zijn vrouw All4Car en in korte tijd groeide het bedrijf zo sterk, dat zijn rol te omvangrijk werd. In investeringsgroep Ondernemend Kapitaal vond Bart Weber een partij die samen met hem het bedrijf verder uitbouwt en professionaliseert.

Niet iedere ondernemer zit te wachten op de onvermijdelijke bijkomende consequenties als het bedrijf uit de voegen groeit. Bart Weber is zo’n persoon: veel productkennis, handelaar pur sang maar hij haalt geen energie uit managen. Verkoop van All4Car was echter noodzakelijk en bij Marktlink trof hij een dealteam dat hem beloofde niet eerder te stoppen tot er een geschikte koper zou zijn. “Voordat hij bij ons aanklopte, had Bart al wat verkennende gesprekken gevoerd. Die interesse bleef oppervlakkig, en ondertussen zorgde de pandemie voor andere prioriteiten. Toen Bart z’n bedrijf goed bestand had tegen corona, kon hij dit proces weer oppakken en dit keer samen met ons”, blikt Joep van den Enk terug.

Groot netwerk en sterk proces

Het eerste contact met Marktlink verliep via de Multiple, die Bart Weber vrijblijvend had ingevuld om een indicatie van zijn bedrijfswaarde te krijgen. “Wij zagen genoeg aanknopingspunten om kennis te maken, en dus besloot ik hem te bellen. Zijn vertrouwen in Marktlink groeide toen hij in de gaten kreeg dat wij beschikten over het juiste netwerk en het proces op een professionele en systematische manier konden begeleiden. Dat bleek wel toen we in de selectieprocedure naar potentiële kopers een aantal partijen op het lijstje hadden staan die hij zelf ook al in het vizier had. Voor Bart was het belangrijkste criterium om zijn verantwoordelijkheden als aandeelhouder te delen.”

De beste match werd uiteindelijk Ondernemend Kapitaal, een groep oud-ondernemers die graag actief willen investeren in een bedrijf. Voor zijn rol bij All4Car betekent dit dat Bart een minderheidsbelang heeft als aandeelhouder en aanblijft als directeur. “Daarbij krijgt hij nu ondersteuning van twee bevlogen mensen met elk hun eigen expertise.

Verovering van de Duitse markt en uitbreiding buiten de automotive zijn de ambities. Bart kan zich in deze constructie richten op de nieuwe invulling van zijn functie als directeur, en natuurlijk focus houden op productontwikkeling.”

“Je moet als ondernemer in een veranderende sector het lef hebben om verder te kijken”
- Joep van den Enk, Marktlink

Veranderende automotive sector

De toenemende vraag naar elektrisch rijden betekent voor bedrijven als All4Car dat ze niet om veranderingen heen kunnen. Joep van den Enk heeft er alle vertrouwen in dat dit bedrijf een goede toekomst tegemoet gaat. “Bart ziet overal mogelijkheden in. Vindt hij een simpele emmer bij Formido te duur, dan koopt hij zelf een partij in om vervolgens weer te verkopen met zijn bedrijfslogo. En dat is wat nodig is om het vuurtje te laten branden. Je moet als ondernemer het lef hebben om in een veranderende sector verder te durven kijken. Ieder huishouden heeft gereedschap, dus waarom niet het gereedschap van All4Car?”

Deal team voor deze transactie:
Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.