Verkoopstrategie

Welke verkoopstrategie past het best bij u?

Er zijn meerdere opties om uw bedrijf te verkopen. De beste hangt af van uw zakelijke en persoonlijke ambities. Al meer dan 25 jaar begeleidt Marktlink ondernemers bij dit proces. Samen brengen wij uw persoonlijke situatie in kaart en bepalen we de beste verkoopstrategie.

Bepaal uw eigen verkoopstrategie

Uw mening over de opvolging van uw bedrijf en uw rol daarin bepalen grotendeels het verkooptraject. Lonkt het pensioen, bent u toe aan wat nieuws of ziet u de kans om een deel van het kapitaal veilig te stellen en nog een aantal jaren aan te blijven? Zodra u besluit het bedrijf te verkopen, moet u nadenken over hoe uw volgende stap eruitziet en welk type koper het beste bij u past. De meeste ondernemers hebben daar wel al wel een idee over, maar het is belangrijk om meerdere opties te overwegen. Wij onderscheiden drie types potentiële kopers.
  • Individuele kopers: iemand uit het huidige management (management buy-out), een familielid of een externe kandidaat die een belang wil kopen (management buy-in);
  • Strategische partijen: concurrerende of aanpalende bedrijven uit de sector die het marktaandeel wil vergroten en synergievoordelen wil behalen;
  • Investeringsmaatschappijen: extern kapitaal wordt ingezet om het groeipotentieel op korte termijn te realiseren.
Wat is uw bedrijf waard?

Vul de Marktlink Multiple in en ontvang binnen de minuut een betrouwbare schatting, gebaseerd op ruim 40.000 berekeningen en 150 succesvolle transacties per jaar.

Bereken uw bedrijfswaarde

Verkoopklaar maken als onderdeel van uw strategie

Een geslaagde bedrijfsverkoop begint met een eerste stap of gedachte waarom u wilt verkopen. U krijgt maar een kans om het goed te doen. Hoe realiseert u de ideale verkoopstrategie waarbij potentiële kopers effectief ook rekening houden met uw ambities? Om te beginnen moet uw bedrijf volledig verkoopklaar zijn. In aanloop naar het verkooptraject werkt u meer aan, dan in uw bedrijf. Zo moet niet enkel de administratie kloppen, maar ligt er best ook een duidelijk toekomstperspectief en draait het huidige management vlot,naast andere zaken die een positieve invloed hebben. Uw persoonlijke redenen en motivatie spelen ook een grote rol. De voorwaarde om de continuïteit van het bedrijf te garanderen is dat u effectief afstand van de onderneming neemt. Onze adviseurs van Exit Ready zijn gespecialiseerd in het verkoopklaar maken van bedrijven en het beduidend verhogen van de bedrijfswaarde.


Het beste moment voor bedrijfsverkoop

Er zijn verschillende factoren die de opstart van het verkooptraject beïnvloeden. Op persoonlijk vlak adviseren wij u om hiermee te starten als u nog plezier ervaart als ondernemer. Het traject vraagt namelijk heel wat geduld en tijd. De voorbereidingen op de bedrijfsverkoop komen bovenop uw dagelijkse bezigheden en de potentiële koper wil daarnaast uiteraard ook bewijzen daarvan. Daarom is het cruciaal dat u weet hoe het bedrijf, de sector en concurrenten ervoor staan. Hier komt niet alleen een berg administratie bij kijken, maar het vergt ook geduld. Alle stappen die u zet in de voorbereiding van de verkoopstrategie, zorgen voor aan een hogere bedrijfswaardering. Alles bij elkaar creëert u zo de ideale uitgangspositie voor een succesvolle verkoop.

Hoe verkoopklaar bent u?

Verkoopklaar test

Doe de test en optimaliseer uw bedrijfswaarde

Start de test nu
1.200 +
Deals totaal
60.000
Actieve kopers/verkopers
17
Kantoren

Wij komen graag met u in contact

Verstuur uw gegevens en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.