Home > Sectoren > Retail

Benieuwd naar uw bedrijfswaarde in de Retail-sector?

Doe de marktlink multiple
Retail

Overnames in de retailsector

Ondernemers in de retailsector staan voor grote uitdagingen, zoals de toename van e-commerce, stevige concurrentie van grote spelers en het steeds veranderende gedrag van consumenten. Wil u relevant blijven en concurreren met de online reuzenketens zoals Bol.com? Blijf dan inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen en richt u op het vergroten van uw marktaandeel door overnames of verdere (internationale) uitrol. Daarnaast kan ook een onderscheidende productpropositie een essentiële factor zijn in een succesvolle bedrijfsstrategie. Uiteraard blijft online zichtbaarheid voor veel traditionele bedrijven cruciaal om te overleven.

Trends en ontwikkelingen in de retail

De verschuiving van offline naar online aankoopgedrag is al jaren zichtbaar in de retailsector, maar toch zijn nog niet alle detailhandelaars online aanwezig. Hierdoor liggen er veel kansen voor zowel groei als overnames. De typische handelszaak zal zeker nog niet volledig uit ons straatbeeld verdwijnen, maar de invloed van online zichtbaarheid wordt wel steeds groter op het consumentengedrag van de Belg. De online ervaring verduidelijkt niet enkel de productoriëntatie, maar helpt een consument ook om producten te vergelijken en staat hen toe om een product online te kopen en het daarna in de winkel op te halen.

De meest belangrijke trend in de retail is datagedreven marketing, waarmee bedrijven constant bijleren over hun klanten en hierdoor gepersonaliseerde marketingcontent aanleveren. Daarnaast gebruiken consumenten ondertussen een mix van online en offline kanalen in het aankoopproces. Omnichannel werd dus de standaard, wat op deze manier nog steeds tot een stijging van de winkelverkoop leidt. Om hier de klantervaring te optimaliseren, neemt ook het belang toe van dataverzameling en -analyse. In de toekomst voorspellen wij bovendien een toename van onder meer virtual en augmented reality in winkels, maar ook beacon-technologie op basis van bluetooth, voor een betere algemene winkelervaring en individuele aanbiedingen en kortingen voor trouwe klanten.

10.808

Ondernemers gingen u voor

Polarisatie in de markt

De economische crisis en het veranderende gedrag van consumenten zetten het middensegment onder druk. Consumenten kiezen momenteel eerder voor het lage segment of voor het hoge segment. Bovendien verkopen fabrikanten hun producten steeds meer zelf via webwinkels, waardoor detailhandelaars de boot missen. Een fysieke winkel blijft echter nog steeds de norm voor bepaalde productgroepen; zoals tuinhuisjes, jacuzzi’s of elektrische fietsen.

Een onderneming in de retailsector kopen of verkopen

Traditionele retailbedrijven zijn kapitaalintensief. De inrichting van een winkel vraagt om een grote investering, net als de financiering van de voorraad. Daarom is een zekere schaalgrootte, al dan niet in combinatie met de huidige voorraad, van cruciaal belang. Een bewuste overname of aansluiting bij een grote strategische partij zou een logische vervolgstap kunnen zijn. Zelfs deze grotere partijen deinzen niet terug van overnames van concurrerende ketens, wat hun slagkracht nog meer impact geeft.

Marktlink: uw overnamespecialist in de retailsector

Jaarlijks berekenen meer dan duizend ondernemers in de retailsector hun bedrijfswaarde via de Marktlink Multiple. Ook hebben we al vele tientallen ondernemers in de retailsector begeleid naar een succesvolle overname. Hierdoor beschikken wij over zeer actuele marktkennis en bedrijfswaarden, en hebben wij een grote portefeuille aan potentiële kopers en verkopers in de retailsector. Wij bedenken graag een oplossing op maat voor uw specifieke vraag, zowel rond online producten of consumptieartikelen.

Speelt u met een overnamevraagstuk in de retailsector?

Bij Marktlink bent u aan het juiste adres om uw ambities in de retailsector te realiseren. Onze specialisten beschikken over veel kennis en ervaring in deze dynamische sector. Wij hebben regelmatig contact met de betrokken partijen in de detailhandel en weten dus wat er speelt. Zij zetten zich graag in om samen met u de juiste opvolging of groeiambities te realiseren. Altijd betrokken, onafhankelijk en professioneel vanuit een ondernemend perspectief.

Delen op:

Filter