Mode-investeerders nemen Twents modebedrijf Jomo Fashion over

Company Name Jomo Fashion B.V.
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Consumer products +1
Tags Buy-and-build Strategisch

HVEG Investments B.V., handelend onder HVEG Fashion Group, onder andere eigenaar van Fashion Linq, Wink Accessoires, Wink Optics en Belt Fashion Eindhoven, neemt Jomo Fashion uit Enschede over. Door de overname wil HVEG haar groeistrategie voortzetten en wil zij haar klanten in binnen- en buitenland nog breder kunnen bedienen.

Wat maakt deze deal bijzonder?

Jomo Fashion heeft een omzet van circa € 30 miljoen, een goede winstgevendheid en is een fashionspecialist in het private labelsegment. Al ruim 40 jaar ontwikkelt Jomo succesvolle private label collecties voor belangrijke Europese grootwinkelbedrijven en modeketens, waaronder Wibra, Zeeman en Scapino. Het gaat om collecties voor baby’s, kinderen, dames en heren. Jomo Fashion is marktleider op het gebied van baby- en kindercollecties.

HVEG Fashion Group, met een omzet na de overname van circa € 140 miljoen, is een groep internationaal opererende modebedrijven gespecialiseerd in de ontwikkeling, inkoop en verkoop van private label mode voor dames, heren, kinderen, baby’s en accessoires. Naast private label houdt HVEG Fashion Group zich bezig met verschillende merkactiviteiten. Met een team van 220 medewerkers in Europa en 140 medewerkers in Azië zet men zich dagelijks in om commerciële én verantwoord geproduceerde collecties te bieden. De missie is toegevoegde waarde en partnerships te creëren om bij te dragen aan het succes van hun klanten.

Marktlink heeft het volledige verkoopproces van Jomo Fashion begeleid. Dit bestond uit het opstellen van het informatiememorandum, het benaderen van en spreken met geïnteresseerde partijen waaronder private equity en strategische partijen en het uitvoeren van onderhandelingen en het opstellen van de overnamecontracten.

Michiel Knubben van Marktlink: “In het zoekproces hebben we veel partijen gesproken. In z’n algemeenheid wordt fashion als minder aantrekkelijk gezien bij banken, waardoor het financieren van een overname een flinke uitdaging blijft. Dan ben je blij als in het proces het grotere en kapitaalkrachtige HVEG aan tafel schuift. Grootaandeelhouder van HVEG is de mode-ondernemer Roger Horsten, terwijl ook Rabo Participaties en ABN AMRO aandeelhouder zijn.“

Nieuwsgierig naar uw bedrijfswaarde?

Op basis van slimme data, brede sectorkennis en onze praktijkervaring hebben wij een unieke tool ontwikkeld. Hiermee berekent u binnen 1 minuut de waarde van uw bedrijf.

Bereken nu uw bedrijfswaarde

De wens en het resultaat

De wens van de aandeelhouders van Jomo Fashion was om het Enschedese bedrijf over te dragen aan een partij die met dezelfde energie en ondernemerschap het bedrijf gaat runnen. Jomo Fashion zal een nieuwe fase in haar levenscyclus ingaan en daar past dan ook een nieuwe aandeelhouder bij. Het borgen van de kwaliteit en het talent van de medewerkers en het betrekken van de huidige medewerkers bij de onderneming is daarin uiterst belangrijk.

Tom Beltman van Marktlink: “De verkoop van Jomo Fashion aan HVEG Fashion Group is in alle opzichten een mooie transactie. De eigenaren en het management spreken dezelfde taal en delen dezelfde visie waarbij de klant centraal gesteld wordt.”

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.