Michiel Knubben

Manager

Over mij

Over Michiel

Michiel Knubben studeerde HBO Bank & Financiën aan de Amsterdamse Academie en vervolgens Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werkte tijdens zijn studie bij de Rabo Orderlijn en als adviseur bij Fortis Investments. Zowel voor als na zijn studie heeft Michiel een halfjaar op Maui/Hawaii gewoond om iedere dag in een oude auto en windsurfboard op het dak naar de oceaan te rijden. Na terugkomst begon hij zijn carrière bij de Rabobank. Na drie jaar betrokken te zijn geweest bij bedrijfsfinancieringen in allerlei branches, besloot Michiel in maart 2009 de overstap te maken naar Grant Thornton Corporate Finance. Sindsdien is hij betrokken geweest bij diverse aan- en verkooptransacties, bedrijfswaarderingen, financierings- en herstructureringstrajecten (o.a. pre-pack) en het aantrekken van risicodragend kapitaal bij professionele investeerders. Tevens heeft Michiel binnen Grant Thornton mede de Debt & Equity Advisory opgezet.

Eind 2014 heeft Michiel de overstap gemaakt naar Marktlink, heeft hij vele klanten onder de vlag van Marktlink geadviseerd bij de verkoop aan strategische en private equity partijen en managers begeleidt in MBO’s en MBI’s. In de loop der jaren heeft hij een uitgebreid netwerk opgebouwd in de financieringswereld en in het bijzonder met private equity en venture capital partijen, die erg waardevol zijn voor ondernemers die een sterke financiële partner zoeken om groeiambities te verwezenlijken.

In 2014 heeft Michiel de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging afgerond.

Michiels link met Marktlink

“Tijdens mijn studie en bijbehorende studiereizen en business courses kwam ik voor het eerst in aanraking met het fusie- en overnamevakgebied. Het zijn complexe trajecten waarbij het vakinhoudelijke gecombineerd wordt met procesbegeleiding, creativiteit in het maken van de deal, netwerken en communicatie tussen koper, verkoper en/of management die allemaal een ander belang hebben. Overnametrajecten kenmerken zich door hollen of stilstaan met als einddoel de beste deal voor de klant. Met name de aandacht voor het menselijke aspect in een overnameproces is essentieel en spreekt mij in het bijzonder aan. Wat drijft een ondernemer? Waar ligt hij/zij wakker van?  Maar zeker ook: Is het businessmodel toekomstbestendig? Het is adviseren over hun passie: het ondernemen, maar dan wel adviseren in de meest kwetsbare fase van de ondernemerscyclus.

Professionals van Marktlink zijn ondernemend en energiek. Maar het belangrijkste is dat we echt het verschil maken en succesvolle transacties voor ondernemers tot stand brengen. Drive en focus stellen mij en mijn collega’s daartoe in staat!”