Installatietechniek

Bedrijf kopen of verkopen?

Steeds meer installatiebedrijven worden overgenomen. Na een aantal moeilijke jaren, zorgen thema’s als verduurzaming, digitalisering en de energietransitie voor een opwaartse lijn in de installatiesector. Grote spelers hebben dan ook erg veel interesse om middelgrote installatiebedrijven over te nemen. Zo kunnen ze totaalconcepten leveren en tegelijk toptalenten aanwerven.

Trends en ontwikkelingen in de installatietechniek

De energietransitie en digitaliseringsgolf in de bouw en industrie bieden tal van opportuniteiten voor installatiebedrijven. Ook de verduurzaming van de bouw- en industriële sector draagt bij aan deze trend. In deze sector merken we dat bedrijven vaker totaalconcepten willen leveren, in plaats van individuele producten. De groei van de afgelopen jaren en de positieve vooruitzichten voor de toekomst maakten van getalenteerd technisch personeel een schaars goed. Daarom is groei door bedrijfsovername een gangbare strategie om voldoende slagkracht te behouden en talent binnen te rijven.

Bereken uw bedrijfswaarde met de Marktlink Multiple

35.109 ondernemers gingen u voor

Schaalvergroting in de installatietechniek

Middelgrote installatiebedrijven missen vaak kapitaalkracht om flexibel om te springen met ontwikkelingen rond wetgeving en technologische toepassingen. De sector is zeer kennisintensief, waardoor installateurs constant up-to-date moeten blijven: dat vraagt om flinke investeringen. Daardoor vallen schaalvergrotingen door de overname van een andere partij in de installatietechniek steeds meer voor. Bedrijven met een specifieke niche of geografisch werkgebied zijn hierbij extra gegeerd, zeker als ze een hogere mate van digitalisering nastreven. Installateurs zorgen namelijk steeds meer voor connectiviteit en voor oplossingen die zich op Internet of Things baseren. Ook 3D-scans en artificiële intelligentie beleven hier een grote opmars.

Bedrijf kopen of verkopen in de installatietechniek

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom u overweegt een installatiebedrijf te kopen of om uw eigen onderneming (deels) te willen verkopen. Bent u als grote speler op de markt bezig met een buy-and-build traject, dan begeleiden wij u graag in het vinden van geschikte potentiële bedrijven. Overweegt u juist een gedeeltelijke of volledige verkoop van uw bedrijf, omdat u wil profiteren van de voordelen van een grotere groep? Dan zoeken wij naar een geschikte koper die voldoet aan al uw wensen.

Marktlink: uw overnamespecialist in de installatietechniek

Jaarlijks berekenen meer dan duizend ondernemers in uw sector hun bedrijfswaarde via de Marktlink Multiple. Ook begeleiden wij regelmatig transacties van bedrijven in de installatietechniek. Hierdoor beschikken wij over zeer actuele marktkennis, bedrijfswaarden en wij hebben een grote portefeuille aan potentiële kopers en verkopers in de installatietechniek.

Bij Marktlink bent u aan het juiste adres om uw ambities te realiseren. Onze specialisten beschikken over veel ervaring in deze dynamische sector. Wij hebben regelmatig contact met investeringsbedrijven en strategische partijen en weten daardoor precies wat er speelt. Al die kennis en ervaring zetten wij graag in om samen met u de juiste opvolging of groeiambities te realiseren. Altijd betrokken, onafhankelijk en professioneel vanuit een ondernemend perspectief.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.