Het beursgenoteerde LKQ meldt zich voor Leo de Groot Partscenter XL

Company Name Leo de Groot Partscenter XL
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Automotive
Tags Legal, Strategisch

Leo de Groot Partscenter XL is overgenomen door het Amerikaanse beursgenoteerde LKQ. Deze overname stelt voormalig eigenaar Michel Chaudron in staat om zich volledig terug te trekken. Het huidige management én alle medewerkers van de automaterialengrossier uit Hillegom blijven in dienst maar gaan verder onder de naam en merkidentiteit van LKQ Fource.

Als ervaren ondernemer had Michel Chaudron het bedrijf al goed voorbereid op het verkoopproces, zag dealmaker Onno van der Vlugt die samen met Nick de Man de transactie begeleidde. “Zo’n 10 jaar geleden werd Michel 100% eigenaar van Leo de Groot Partscenter XL. De kansen die er lagen om verder te professionaliseren, heeft hij optimaal benut. De stap naar verkoop hebben we zorgvuldig gepland en de interesse van LKQ was niet verrassend aangezien het bedrijf al jarenlang Full Fource-partner was.”

Sterk en ervaren management

Leo de Groot Partscenter XL is met recht een begrip in de regio Duin- en Bollenstreek en Haarlemmermeer. Wat het bedrijf in de automotive goed op orde heeft, is onder meer hun logistieke netwerk. Zes keer per dag rijden koeriers van Leo de Groot meerdere vaste routes om de bestellingen zo snel mogelijk bij de klanten te brengen. “Vakmanschap, kennis, precisie en jarenlange ervaring zorgen voor vertrouwen bij de klanten”, weet Onno. “Hun snelle service en sterke logistieke netwerk hebben geleid tot een groot bestand van loyale klanten. Bovendien bieden ze een breed assortiment aan en heeft Michel gebouwd aan een sterk en ervaren managementteam.

“Michel is écht een bekende naam in de automotive en hij kent ook veel mensen. Dat soort aspecten maakte het leuk om samen te werken.”
- Onno van der Vlugt, Marktlink

Dagelijks contact

De professionaliteit bij alle betrokken partijen droeg volgens Onno positief bij aan een strak en soepel verlopen overnametraject. “Michel is écht een bekende naam in de branche en hij kent ook veel mensen. Dat soort aspecten maakte het leuk om samen te werken. Bijna dagelijks hadden we contact om zaken af te stemmen. Daar speelde zijn vrouw Wendy ook een belangrijke rol in, mede door haar inzet verliep het boekenonderzoek voorspoedig. Voor ons als dealmakers is het mooi dat beide partijen er op deze manier zijn uitgekomen.”

De overname is een logische stap voor alle partijen. Alex Gelbcke en Johan van der Hoeven, respectievelijk CEO en CCO LKQ van Benelux-France: “Deze overname versterkt onze positie in Zuid-Holland en Noord-Holland. Onze volgende stap is nu het integreren van de vestiging in Hillegom in het LKQ Fource-netwerk. Michel Chaudron heeft er alle vertrouwen in dat hij het bedrijf aan de juiste partij heeft overgedragen. “Samen sleutelen aan succes is steeds onze drijfveer geweest. Het vakmanschap, de kennis, precisie, en juiste machines blijven maar dan onder de vlag en naam van LKQ Fource.”

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.