Continuïteit Pantheon Automatisering gewaarborgd na overname door Total Specific Solutions

Company Name Pantheon Automatisering
Transaction Sell-side
Website Open
Sector IT & Software +1
Tags Legal Strategisch

In Total Specific Solutions (TSS) hebben de drie aandeelhouders van Pantheon Automatisering de gewenste koper gevonden. Nog belangrijker dan de waardering, was de zorg voor de medewerkers en het klantenbestand van de ERP en HRM-softwarespecialist. Dat is met deze overname gewaarborgd, het bedrijf blijft onder de vlag van TSS autonoom functioneren.

Vanuit het kantoor in Drachten begeleidde Karel Kramer, samen met Koen Rutten en Laurens Heideman, de transactie. “Ook in het noorden van het land is er volop consolidatie in de IT & Software”, constateert hij. “Bedrijven in deze sector hebben een bepaalde schaalomvang nodig om de ontwikkelingen bij te kunnen houden. Dat leidt tot veel beweging op de overnamemarkt. Pantheon voerde zelf ook een actieve buy-and-build strategie en nam het laatste decennium meer dan tien kleinere softwareleveranciers over, waaronder Hulst Computersoftware, FreshNG en FMS.”

Keuze creëren

Dit keer zaten de heren aan de andere kant van de tafel. Dat ze dat deden met het dealteam van Marktlink aan hun zijde, was niet helemaal verrassend. Karel Kramer: “Een paar jaar geleden hebben we al eens kennisgemaakt met Pantheon. Nu twee van de drie aandeelhouders richting pensioen gaan, dachten zij na over verkoop. Het is mooi dat we hen in het verkooptraject goed hebben kunnen begeleiden. Door de grote interesse hebben wij keuze kunnen creëren zodat de aandeelhouders de ideale koper konden selecteren.”

“Door de grote interesse hebben wij keuze kunnen creëren zodat de aandeelhouders de ideale koper konden selecteren”
- Karel Kramer, Marktlink

Pantheon Automatisering biedt een totaaloplossing voor de bedrijfsprocessen binnen het MKB. Met een team van 130 medewerkers is de organisatie goed voor een jaaromzet van circa 15 miljoen euro. De heren hadden een heel duidelijk beeld van hun ideale koper”, herinnert Karel Kramer zich. “Er waren ook buitenlandse partijen geïnteresseerd, maar dan zou Pantheon gedeeltelijk moeten integreren. Dat was niet bespreekbaar, continuïteit boven waardering.”

Geen exit-horizon

En die continuïteit biedt TSS. Het bedrijf beheert meer dan 105 onafhankelijke software Business Units in Europa. “Software for life is hun slogan. Wat TSS kenmerkt, is dat zij bedrijven aankopen zonder de intentie om deze weer te verkopen. Ze hebben dus geen exit-horizon en aangekochte bedrijven hoeven niet te integreren. Zij kunnen wel van elkaar profiteren waar dat wenselijk is. In deze constructie hoefden de heren van Pantheon geen concessies te doen op hun belangrijkste eisen. Alleen maar tevreden gezichten dus, bij de notaris”, besluit Karel Kramer.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.