Bedrijf verkopen vanwege pensioen

Jarenlang hebt u zich volledig gesmeten in uw onderneming. Vanaf het eerste idee aan de keukentafel, als opvolger van uw ouders of wellicht omdat u zelf een bestaand bedrijf hebt overgenomen. Hoe u de stap naar het ondernemerschap ook hebt gezet, er komt een moment dat u het bedrijf te koop zet met het oog op uw pensioen. Of u er nu reikhalzend naar uitkijkt of er totaal nog niet aan moet of wil denken: voor iedere ondernemer geldt uiteindelijk dat de opbrengst van een bedrijfsverkoop een mooie beloning is voor al die jaren hard werken.

In feite verschilt zo’n verkoop vanwege pensioen niet zo veel van andere redenen om een bedrijf te verkopen. Als u toch definitief een stap terug wil nemen en uw ondernemerscarrière wil beëindigen, dan raden wij aan om heel zorgvuldig na te denken over de ideale exit-strategie. Bent u er al aan toe om volledig afstand doen van het bedrijf, of wilt u toch nog liever een aantal jaren betrokken blijven, in welke rol dan ook? Er zijn tal van scenario’s waarin uw persoonlijke toekomst en die van het bedrijf worden gevrijwaard. De adviseurs van Marktlink helpen graag bij het op punt stellen van uw beste verkoopstrategie.

Nieuwsgierig naar uw bedrijfswaarde?

Op basis van slimme data, brede sectorkennis en onze praktijkervaring hebben wij een unieke tool ontwikkeld. Hiermee berekent u binnen 1 minuut de waarde van uw bedrijf.

Bereken nu uw bedrijfswaarde

Regie houden over het verkoopproces

Beginnen met het einddoel voor ogen: dat is ons belangrijkste advies aan iedere ondernemer. Hoe eerder u begint met het verkoopklaar en verkoopbaar maken van uw bedrijf, hoeveel te meer zeggenschap u over het hele proces en het eindresultaat behoudt. Misschien hebt u al een opvolger voor ogen: iemand uit het management of een familielid, bijvoorbeeld. Zelfs dan vraagt het veel tijd, kennis en geduld om het hele verkooptraject voor alle partijen succesvol af te ronden. Daarin hebt u uw eigen belangen, maar zeker ook die van het bedrijf. Laat deze zeker in goede handen achter zodat het jaren later nog steeds welvarend blijft.

Ontbreekt het aan opvolging in uw eigen (familie)netwerk? Dan nog zijn er meer dan voldoende scenario’s denkbaar. Het meest voor de hand liggend is in dit geval de verkoop aan een ander bedrijf of een investeerder. Al meer dan 25 jaar staan wij ondernemers bij in deze fase van hun carrière. Met pensioen gaan hoeft niet het einde te betekenen van ondernemerschap. Het biedt u nieuwe kansen binnen of buiten het bedrijf. Onze adviseurs staan naast u en werken voor de volle 100 procent in uw belang. Samen maken we de deal van uw leven.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.