IT & Software

Bedrijf kopen of verkopen?

De IT- en softwaresector is van onschatbare waarde voor de Belgische maatschappij en economie. De diensten en producten hebben een permanent karakter en met de voortdurende digitalisering blijft de branche voorlopig nog wel groeien. Dat betekent ook een sterke consolidatie qua bedrijfsovernames in IT en software.

Trends en ontwikkelingen in IT en softwaresector

Al jarenlang is de IT- en softwaresector één van de snelst groeiende sectoren in België. De oorzaak hiervan zijn de continue vernieuwingen in online diensten en producten. Ook het hybride werken gaf een flinke impuls aan de groei. De verwachting is dat deze trend de komende jaren zal aanhouden.

Bereken uw bedrijfswaarde met de Marktlink Multiple

35.109 ondernemers gingen u voor

Bedrijfsovername in IT en softwaresector

Voor kopende partijen zijn bedrijven in de IT- en softwaresector erg interessant vanwege het toekomstbestendige verdienmodel. De jaarlijks terugkerende omzet ligt vaak vast in contracten van klanten die een abonnement of een licentie afnemen. De voorspelbaarheid en schaalbaarheid maakt kleine, veelal gespecialiseerde bedrijven aantrekkelijk voor de kopende partij.

Marktconsolidatie IT-sector

Voor de overnamemarkt betekent dit een hoge mate van consolidatie. Opvallend is dat bedrijven gespecialiseerd in IT en software sterk gefragmenteerd zijn. Dit geeft niet alleen de mogelijkheid tot de realisatie van schaal- en efficiëntievoordelen, maar biedt ook verschillende doorgroeimogelijkheden voor (internationale) bedrijven in de IT- en softwaresector die een actieve buy-and-build-strategie hanteren. De trend van de laatste jaren is dat investeerders veel kleine bedrijven kopen om er een platform van te maken. Deze ontwikkeling komt grotendeels voort uit de vraag van de klant om op alle fronten bediend en ontzorgd te worden.

Marktlink: uw overnamespecialist in IT en software

Al meerdere jaren zien wij ondernemingen in deze sector groeien. Dit doen zij niet alleen door nieuwe technologieën te ontwikkelen, ook het aantal overnames in de IT- en softwaresector is en blijft hoog. Dit blijkt onder meer uit zowel de interesse van ondernemers die het afgelopen jaar hun bedrijfswaarde berekenden in onze Marktlink Multiple, alsook het hoge aantal transacties dat wij in deze sector begeleiden. Deze data geven ons inzicht in en kennis over bedrijfswaardes in deze markt. Hiermee kunnen wij u optimaal begeleiden bij het vinden van de juiste match passend bij uw ambities.

Bij Marktlink bent u aan het juiste adres om uw ambities te realiseren. Wij hebben een groot nationaal en internationaal netwerk, beschikken over lokale marktkennis en denken proactief met u mee. Onze specialisten zetten graag hun kennis en ervaring in om samen met u de juiste opvolging of groeiambities te realiseren. Altijd betrokken, onafhankelijk en professioneel vanuit een ondernemend perspectief.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.