Iquality voegt zich bij de Broad Horizon Group

Company Name Iquality
Transaction Sell-side
Website Open
Sector IT & Software
Tags Legal Pre-exit

Een eenduidig toekomstbeeld hadden John van Beek, Patrik van Gelder en Patrick Joosten niet toen ze najaar 2021 het verkooptraject van Iquality startten. De drie aandeelhouders besloten alle opties open te houden. In Broad Horizon vond het drietal dé perfecte koper van hun bedrijf dat gespecialiseerd is in design, ontwikkeling en support rondom bedrijfsapplicaties en websites.

Broad Horizon hanteert een buy-and-build strategie waar kernwaarden als groei, samenwerking en kennisdeling hoog in het vaandel staan. De bedrijven, gevestigd door heel Europa, werken samen op het gebied van Cloud & Platform, Data & AI en bedrijfsapplicaties. “De interesse was vanaf het begin heel serieus, veel was bespreekbaar en al snel werd duidelijk dat een samenwerking tot veel kansen voor de toekomst zou leiden”, aldus M&A-manager Willem Mulder, die het proces begeleidde samen met Jannick van der Horst, Anthony Gelici en legal specialist Simone Kriekaart.

Eigen wensen en toekomstbeeld

Omdat de onderdelen van Broad Horizon allen zelfstandig opereren, blijft de rol van John van Beek (CEO), Patrik van Gelder (COO) en Patrick Joosten (CFO) nagenoeg gelijk, weet Willem Mulder. “Bij aanvang van het verkooptraject hadden ze op individueel niveau wel zo hun eigen wensen en toekomstbeeld. Maar de heren zijn ervaren genoeg om hier samen uit te komen en – hoe cliché het ook klinkt – met deze transactie zijn ze alle drie heel tevreden. Alledrie hebben ze aandelen in de groep en de komende jaren gebruiken ze om de groeiambities van Iquality te realiseren.”

“Alle drie hebben ze aandelen in de groep en de komende jaren gebruiken ze om de groeiambities van Iquality te realiseren.”
- Willem Mulder, Marktlink

En die ambities zijn groot, zo laat het drietal weten. “Binnen Broad Horizon zullen we intensief kennis delen en samenwerken. Het is mijn overtuiging dat we hiermee de digitale reis voor onze klanten en medewerkers nog interessanter zullen maken”, vertelt John van Beek. Patrik van Gelder: “Persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden we erg belangrijk, door de synergie met de bedrijven die onder Broad Horizon opereren kunnen we daarin nóg meer stappen zetten.” En ook Patrick Joosten kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. “We kunnen onze klanten een nog breder palet aan digitale oplossingen bieden waardoor we nog sneller kunnen groeien.”

Partner op de lange termijn

De slagkracht en omvang van Broad Horizon betekent dat Iquality gebruik kan maken van hun HR en recruitment. Voor hoogopgeleide ICT’ers wordt Iquality nog meer een interessante partij in de IT en Software vanwege de toenemende doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden, ook internationaal. Willem Mulder: “Met de groeiende digitalisering heb je steeds meer IT-specialisten nodig. De klanten van Iquality kiezen echt voor een partner op de lange termijn die investeert, innoveert en onderhoudt. Dat bieden de multidisciplinaire teams van Iquality. Samen met de andere bedrijven uit de Broad Horizon community kunnen ze krachten bundelen en van elkaar profiteren op alle fronten.”

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.