D-Two gaat verder groeien als onderdeel van Dutch IT Services Groep

Company Name D-Two
Transaction Sell-side
Website Open
Sector IT & Software
Tags Pre-exit Strategisch

Stel: je begint als vrienden samen een bedrijf omdat je vindt dat het beter en leuker kan. De organisatie groeit echter zo hard dat je echt ‘manager’ moet worden en één van de twee vrienden besluit op termijn naar het vaderland van diens vrouw te verhuizen. Wat doe je dan?

Daan van Deutekom en Daan Meurs vertrokken in 2009 bij HP om zelf D-Two te starten. Als dienstverlener rondom het ICT-lifecycleproces wilden zij niet winstmaximalisatie centraal stellen, maar juist maatschappelijke impact hebben door werkplekken in te vullen met mensen met een arbeidsbeperking. Dit bleek een succesformule. In ruim tien jaar tijd is D-Two uitgegroeid tot een onderneming met 20 medewerkers. Zij ontzorgen bedrijven en instellingen in nagenoeg alles rondom IT-hardware, met als specialisatie het hergebruik van IT-hardware. Opdrachtgevers ontvangen een eerlijke vergoeding voor hun oude IT-hardware en D-Two zorgt voor het veilig verwijderen van alle data en voor een tweede leven van de apparatuur.

Pre-exit

Door de groei en vele kansen beseffen de Daans dat dit het moment was om aan te haken, waarbij de privéomstandigheden ook een rol speelden. Met de pre-exit behouden de Daans een aandelenbelang in de nieuwe groep en kunnen zij zich binnen D-Two weer richten op hun passie.

Daan van Deutekom: “We hebben met enorm veel plezier samen met onze mensen de onderneming laten groeien tot wat het nu is, voor verdere groei en professionalisering zijn echter andere capaciteiten nodig.” Daan Meurs vult aan: ”Groei is geen doel op zich, maar stilstand is achteruitgang. Wij zien enorme kansen voor D-Two doordat we nu aansluiten bij de Dutch IT Services Groep. En we hebben veel zin om samen met hen de volgende stap te zetten.”

De Dutch IT Services Groep is opgericht door investeerder MG Partners samen met Maaike Dekkers. Het gezamenlijke doel is om meer hergebruik van hardware mogelijk te maken en meer mensen met een arbeidsbeperking langdurig aan het werk te helpen. De nieuwe mede-eigenaar zal zich daarbij richten op het verder professionaliseren van de organisatie en het realiseren van kruisbestuiving binnen de bedrijven van de Dutch IT Services Groep.

Nieuwsgierig naar uw bedrijfswaarde?

Op basis van slimme data, brede sectorkennis en onze praktijkervaring hebben wij een unieke tool ontwikkeld. Hiermee berekent u binnen 1 minuut de waarde van uw bedrijf.

Bereken nu uw bedrijfswaarde

Rol van Marktlink

Willem Mulder en Marco van der Meer van Marktlink Fusies & Overnames begeleidden de overname van A tot Z. Het begon met de strategie, het opstellen van het informatiememorandum en het benaderen van potentiële kopers. Na een tiental managementmeetings, onderhandelingen, het boekenonderzoek en het opstellen van de contracten werd de opdracht succesvol voltooid met de juridische overdracht bij de notaris.

Willem Mulder: ”Door het uitbreken van COVID-19 werd het een uitdagend traject. De verkoop via de eigen webshop Daans Magazijn ging door het dak, de onsite-dienstverlening werd echter op verzoek van klanten uitgesteld. Dat maakte een aantal potentiële kopers nerveus. MG Partners en Maaike Dekkers zagen echter direct het potentieel van D-Two. En minstens zo belangrijk, de Daans hadden direct een klik met MG Partners en Maaike Dekkers. Samen gaan zij D-Two uitbouwen, waarbij de managementtaken van de Daans gefaseerd worden afgebouwd.”

De klant aan het woord

“Na een plezierige eerste kennismaking heeft Marktlink ons bij de hand genomen in de voor ons onbekende wereld van fusies en overnames. Volgens een helder plan hebben Willem Mulder en Marco van der Meer zich oprecht verdiept in ons bedrijfsconcept en daarbij met de voor ons juiste afwegingen een aantal goede kandidaten naar voren geschoven. Ook in de afrondingsfase heeft Marktlink duidelijk de regie in handen genomen om tot een succesvol eindresultaat te komen.”

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.