Home > Sectoren > Consumer products

Benieuwd naar uw bedrijfswaarde in de Consumer products-sector?

Doe de marktlink multiple
Consumer products

Bedrijfsovernames in de consumer products

In deze digitale wereld met sterk wisselende klantbehoeften blijven bedrijven nieuwe uitdagingen trotseren. Zo halen niet alle ondernemingen nog een competitief voordeel uit bestaande businessmodellen en waardeproposities in de sector van de consumentenproducten, zoals ze dat in het verleden wel deden. Bedrijven in deze sector gaan elk op hun eigen manier om met ontwikkelingen, uitdagingen en kansen. Duurzaamheid en customer experience worden steeds belangrijkere sleutelwoorden.

Trends en ontwikkelingen in de consumer products

Marktleiders zijn zich bewust van hun positie in de keten en weten waar de toegevoegde waarde van hun bedrijf ligt. Product- en/of conceptontwikkeling staan hierin meestal centraal. Louter alle mogelijke producten aanbieden is onvoldoende. Het verschil ligt net in een (uniek) datagedreven aanbod waarmee de klant wordt ontzorgd én waarmee de groothandel en de klant degelijke marges realiseren.

Directe feedback van de klant maakt het voor groothandelaars in consumentenproducten eenvoudiger om hun aanbod te stroomlijnen. Hiermee werpen dergelijke bedrijven zich niet op als concurrent van retailbedrijven, maar dragen ze net bij aan het succes van de sector. Bedrijven worden pionier door rechtstreeks te leveren aan de consument, of door eigen merken en concepten in de markt te zetten. Verder ligt er in deze sector ook een grote toekomst in flexibele logistieke oplossingen en de integratie tussen e-commerceplatformen en bedrijfssoftware.

10.808

Ondernemers gingen u voor

Schaalbaarheid en synergie

Investeert u als ondernemer veel in digitalisering? Dan is uw bedrijf erg interessant voor strategische en private equity partijen. Vaak zijn voor hen net de specifieke capaciteiten en de schaalbaarheid belangrijke redenen om een bedrijfsovername te overwegen. Ook wanneer uw onderneming op andere fronten in een transitieperiode zit, biedt u heel wat opportuniteiten voor strategische en private equity partijen. Zo kunnen zij namelijk synergie creëren, al dan niet via een succesvolle buy-and-build strategie.

Bedrijf kopen of verkopen in consumer goods?

Onze ervaring is dat veel ondernemers van bedrijven in consumentenproducten deze trends (h)erkennen. Misschien wil u alvast een deel van het opgebouwde kapitaal veiligstellen? Of misschien is een gerichte overname of de aansluiting bij een andere partij een logische vervolgstap? Het Marktlink-team ziet bovendien veel opportuniteiten bij bedrijven die zelf willen investeren, bijvoorbeeld door de productiecapaciteit te verhogen via een overname. Ook zien we mogelijkheden in het uitbouwen van een groeistrategie via een ervaren partner.

Marktlink: uw overnamespecialist in consumer goods

Jaarlijks berekenen meer dan duizend ondernemers in uw sector hun bedrijfswaarde via de Marktlink Multiple. Ook hebben wij veel ervaring met groothandelaars in consumentenproducten. Hierdoor beschikken wij over zeer actuele marktkennis en bedrijfswaarden. Bovendien bevat onze portefeuille tientallen potentiële kopers en verkopers in de sector van de consumentenproducten. Graag gaan we dieper in op uw specifieke vraag en stellen we een oplossing op maat voor.

Speelt u met een overnamevraagstuk in consumer goods?

Bij Marktlink bent u aan het juiste adres om uw ambities te realiseren. Onze specialisten beschikken over veel ervaring in deze dynamische sector. Een stap richting bedrijfsovername zorgt voor hernieuwde energie en focus. Ook ontstaat er op deze manier denkruimte om een groeistrategie in te zetten. Wij hebben regelmatig contact met bedrijven in de consumentenproductensector en weten daardoor precies wat er speelt. Deze kennis en ervaring zetten wij graag in om samen met u de juiste opvolging of groeiambities te realiseren. Altijd betrokken, onafhankelijk en professioneel vanuit een ondernemend perspectief.

Delen op:

Filter