706 Seating Group groeit met AVerest Capital

Company Name 706 Seating Group
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Consumer products +1
Tags Investeerders Legal Private equity

Uniek in vele opzichten, dat kenmerkt 706 Seating Group. Door de samenwerking met AVerest Capital bouwt de Europese private label-leverancier van hoogwaardige (bureau)stoelen versneld verder aan de ontwikkeling van de distributiekanalen. Ook ontstaan er nu meer mogelijkheden voor het aanboren van nieuwe markten.

706 Seating Group is 15 jaar geleden opgericht door Bob en Esther Herber met de ontwikkeling van het eerste stoelmodel, de ‘706’. In een overwegend traditionele markt onderscheidt het bedrijf zich vooral in de manier van investeren en innoveren.

Een groot gedeelte van de keten is in eigen beheer, duurzaamheid en hergebruik van materialen zijn belangrijke kernwaarden en in het vernieuwende HR-beleid staat écht de mens centraal. Dankzij daadkrachtig en verantwoord ondernemerschap hebben Bob en Esther Herber, samen met een team van ruim 50 medewerkers en agenten, het bedrijf laten uitgroeien tot een internationale specialist met een uitgebreid portfolio en sterk Europees dealernetwerk.

"706 Seating Group is een prachtig bedrijf dat zich onderscheidt door ketenregie en innovatie.”
- Albert Koops & Vincent Pieterson, AVerest Capital

Verantwoord en duurzaam ondernemen

Vanuit Marktlink vormden Petra Borkent en Merel Smink samen met jurist Simone van Haarlem het vrouwelijke dealteam. Aandacht voor de mens én oog voor duurzaamheid waren de belangrijkste pijlers in de zoektocht naar geschikte partners. “De interesse was erg groot, ook vanuit het buitenland”, herinnert Petra zich. Aan haar en Merel de taak om de juiste kandidaten te selecteren. Uiteindelijk bleek AVerest Capital de beste match. De samenwerking betekent een nieuwe mijlpaal sinds de oprichting van 706 Seating Group.

Het echtpaar kijkt met vertrouwen naar de toekomst. “Met de aanstelling van Erik Kramers als directeur van 706 Seating Group hebben we vijf jaar geleden al een slag gemaakt en geïnvesteerd in de onderneming om de volgende stap te maken. Nu kunnen we samen met AVerest Capital actief bouwen aan de verdere groei en ontwikkeling van onze organisatie.’’ Managing partners Albert Koops en Vincent Pieterson van AVerest Capital onderstrepen het vertrouwen: “706 Seating Group is een prachtig bedrijf dat zich onderscheidt door ketenregie en innovatie. Hierdoor zijn er veel kansen om aan te grijpen op het gebied van nieuwe markten, sourcing en marketing , zowel in het binnen- als buitenland. Wij kijken ernaar uit om onze kennis met hen te delen.”

Europese interesse in Nederlandse MKB

Al meerdere jaren groeit de Europese interesse in Nederlandse MKB-bedrijven met internationale activiteiten. “Wij verwachten dat deze toenemende interesse leidt tot een sterke stijging in het aantal internationale overnames”, signaleren Petra en Merel. “Marktlink speelt op deze ontwikkeling in door ook buiten Nederland kantoren te openen zodat we dichter op de internationale markt zitten. En de ervaring die we met elke deal opdoen, nemen we graag mee in volgende overnametrajecten.”

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.