Marktlink opent haar twaalfde kantoor in Zürich, Zwitserland

We zijn blij Marc Reinhardt te verwelkomen als Managing Partner van ons kantoor in Zürich. Daarmee huldigt Marktlink haar twaalfde Europese vestiging in en versterkt zo haar positie in de DACH-regio, naast de drie bestaande kantoren in Duitsland. De uitbreiding naar Zwitserland betekent een verrijking van ons netwerk in een economisch sterke regio.

Zwitserland wordt terecht beschouwd als een van de belangrijkste centra van de internationale economie; daarheen uitbreiden is dus een logische stap, des te meer omdat een belangrijk deel van de economische kracht van het land te danken is aan mkb-bedrijven.

Een uniek ondernemersklimaat

De redenen voor het enorme succes van de Zwitserse middenstand zijn duidelijk: een stabiele economie, een robuuste financiële sector, de aantrekkingskracht van het land op vakmensen, de cultuur van innovatie en een uitstekende infrastructuur. Daarnaast neemt Zwitserland een unieke positie in, met handelsbetrekkingen met zowel de EU als de rest van de wereld.

De Europese fusie- en overnamemarkt wordt steeds meer één geheel. Internationale transacties worden steeds algemener. Met een vestiging in Zürich kunnen we ondernemers ter plekke ondersteunen in het aangrijpen van kansen in Zwitserland en daarbuiten. Onze kantoren in zes landen staan voortdurend met elkaar in contact en zijn wereldwijd verbonden met een stevig netwerk van kopers, verkopers en investeerders.

“De uitbreiding naar Zwitserland is voor Marktlink een logische stap. We kunnen nu niet alleen Zwitserse ondernemers bijstaan met onze internationale kennis en kunde op het gebied van transacties, maar we ontsluiten ook nieuwe kansen voor onze bestaande vestigingen om transacties in Zwitserland mogelijk te maken. We zijn blij dat we Marc Reinhardt hebben kunnen aantrekken, een ervaren en succesvolle dealmaker met 17 jaar fusie- en overname-ervaring in Zwitserland”, zegt Tim van der Meer, als Managing Partner verantwoordelijk voor internationale ontwikkeling.

Een generatiewisseling onderweg

Net als in de rest van Europa overwegen veel ondernemers hun bedrijf over te dragen aan de volgende generatie. Meer dan de helft van de Zwitserse bevolking is boven de 40. “Het belang van opvolgingsplanning gaat op korte termijn sterk toenemen. En dat biedt ook weer kansen: jonge ondernemers kunnen stevige bedrijven overnemen en veel gevestigde ondernemingen zullen profiteren van deze generatiewisseling”, merkt Marc Reinhardt op. “Ik geloof dat daar een mooie taak voor ons ligt. De volgende generatie ondernemers staat in de startblokken, en wij staan klaar om hen te helpen hun doelen te bereiken.”

Geen tijd voor pessimisme

Je zou kunnen denken dat de recente crises het sentiment op de bedrijfsovernamemarkt hebben gedrukt, maar niets is minder waar. Kopers hebben meer kapitaal beschikbaar dan ooit. “Het wemelt op de markt van kansen, klaar om aangegrepen te worden”, meent Marc Reinhardt. “Kansen herkennen is een van de sterke punten van Marktlink. Het is de reden dat we sinds 1996 zijn uitgegroeid tot de grootste bedrijfsovernameadviseur in Europa. En we zijn nog niet klaar met groeien.”

Klaar voor een carrière bij Marktlink?

Wij zoeken mensen met ambitie en passie voor ondernemerschap. Marktlink biedt een duidelijke loopbaan van Junior Consultant tot Partner. Een financiële achtergrond en analytisch denkvermogen zijn vereisten, maar eigenschappen zoals besluitvaardigheid, veerkracht, communicatieve vaardigheden en goed kunnen luisteren zijn net zo belangrijk. Dit zijn de kenmerken van een ware dealmaker. Bekijk onze vacatures en leer Marktlink kennen. Wil je met ons meegroeien? Neem dan contact op. We horen graag van je.

Ook interessant Alle insights
Nieuws
5 succesvolle jaren voor Marktlink in België
Nieuws
40% van de eigenaars van Europese mkb-bedrijven weet niet wat hun bedrijf waard is
Nieuws
Getalenteerde consultants aangetrokken voor de nieuwe Britse vestiging van Marktlink
Nieuws
Groei in het Verenigd Koninkrijk door de opening van een tweede Marktlink kantoor
Op 1 november opende Marktlink een kantoor in de Britse Midlands, wat Birmingham, Nottingham en de omliggende regio’s omvat.
Nieuws
Nieuw onderzoek onthult sterk vertrouwen in de M&A-markt onder Europese mkb-ondernemers
Op 1 november opende Marktlink een kantoor in de Britse Midlands, wat Birmingham, Nottingham en de omliggende regio’s omvat.
Nieuws
Ondernemerschap zegeviert tijdens de Formula 1 Dutch Grand Prix
Nieuws
Het Ondernemersdiner: in een unieke setting praten over bedrijfsverkoop
Op 1 november opende Marktlink een kantoor in de Britse Midlands, wat Birmingham, Nottingham en de omliggende regio’s omvat.
Nieuws
Marktlink opent derde Duitse kantoor in München
Op 1 november opende Marktlink een kantoor in de Britse Midlands, wat Birmingham, Nottingham en de omliggende regio’s omvat.
Nieuws
Vooruitziend verzekeren met een mondiale blik
Nieuws
Marktlink verstevigt positie in Noord-Europa met nieuw kantoor in Hamburg
Het nieuwe kantoor in Hamburg stelt ons in staat om in Duitsland nog meer op regionaal niveau het gesprek aan te gaan met ondernemers.
Insight
Diversiteit in de M&A-sector
Hoe voelt om als vrouw mee te draaien in de overwegend door mannen gedomineerde wereld van M&A en finance? Lees het in dit artikel.
Nieuws
M&A als middel in tijden van economische neergang
De vooruitzichten zijn op het moment beter dan u misschien denkt. Waarom is een economische neergang voor M&A misschien wel goed nieuws?

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.