Seven Stars continueert groeipad na overname door Axiom

Company Name Seven Stars
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Flex
Tags Buy-and-build, Legal, Strategisch

Na 17 jaar gaat Seven Stars zelfstandig opereren binnen de Axiom Groep. De Axiom Groep omvat ook andere staffing bedrijven, waaronder Circle8 (voorheen De Staffing Groep) en FixedToday. De Zwitserse investeringsmaatschappij had de IT-flexregisseur al een tijdje als pareltje op het oog. Met Seven Stars heeft Axiom een financieel gezonde en sterke speler met bewezen trackrecord aangetrokken.

Scheidend CEO en oprichter Marius Nijland merkte al enige tijd dat “zijn” Seven Stars de aandacht trok van potentiële kopers, weet dealmaker Jeroen Oldengarm. Samen met Joep van den Enk en Mark Schutte zette hij begin 2022 het verkoopproces in gang. “Marius en ik kennen elkaar al veel langer, spraken elkaar met enige regelmaat en daaruit kwam steeds vaker naar voren dat er gerichte interesse was in Seven Stars. Dat gaf hem stof tot nadenken en heeft uiteindelijk geresulteerd in een concreet plan.”

Geografische uitbreiding

Zoals gebruikelijk, stelde het dealteam van Marktlink een lijst met potentiële kopers op. Zo kwam ook Axiom in beeld. Met het ervaren en gedreven team van Seven Stars, dat gevestigd is in Zwolle, Utrecht en Groningen, verstevigt Axiom haar positie in de IT-flexmarkt en haar Total Talent Workforce positie. De groeiambities van Axiom sluiten feilloos aan op de wensen van Seven Stars. En andersom betekent de overname voor Axiom geografische uitbreiding, zij waren nog niet actief in noordoost Nederland. Ook versterken ze met deze grote speler, want dat is Seven Stars, hun positie in de Nederlandse IT-flexmarkt.

Wat Axiom betreft is de buy-and-build strategie nog lang niet voltooid, constateert Jeroen Oldengarm. “Als actief meedenkende aandeelhouder willen zij ook een internationale speler worden in de flexsector. Seven Stars past prima in de strategie van Axiom nadat ze eerder Circle8 (voorheen De Staffing Groep) en FixedToday aan zich bonden. Mooie bedrijven met een sterke positie in de markt en een bewezen trackrecord zijn schaars, dit zijn juist de bedrijven waarmee je synergiën realiseert en je marktpositie versterkt. Zo’n kans moet je met beide handen aangrijpen.”

“Vanaf het eerste contact met het team van Axiom voelde het als een partnership waardoor ik m’n bedrijf met een goed gevoel overdraag voor een volgende groeifase”
- Marius Nijland, Seven Stars

Volgende groeifase

Ook Marius Nijland zag in Axiom de geschikte partner: “Axiom is voor Seven Stars vanuit haar omvangrijke ervaring binnen de staffing branche en dienstenaanbod binnen het Total Talent Workforce een ondersteunende kracht. Vanaf het eerste contact met het team van Axiom voelde het als een partnership waardoor ik m’n bedrijf met een goed gevoel overdraag voor een volgende groeifase.” Seven Stars heeft op dit moment meer dan 700 IT-professionals werken bij private en publieke opdrachtgevers en is in 17 jaar gegroeid naar een verwachte jaaromzet van ruim 85 miljoen euro in 2022.

Mike Verheijen (CFO) en Ronald Raidt (CCO) zullen het directieteam samen voortzetten met Corianna Geersing, die toetreedt tot het directieteam als Chief People Officer (CPO). Met een veilige haven voor zijn bedrijf breekt voor Marius Nijland een nieuwe periode aan. “Ik ben oprecht trots op het bedrijf zoals het nu staat. De samenwerking met Marktlink was ook heel plezierig. Als ondernemer wil je snel resultaat zien, maar er zijn simpelweg verschillende fases waar je doorheen moet. Dan is het fijn om een team naast je hebben waarop je altijd kunt terugvallen.”

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.