Daxtrio & Mediost verkocht aan OptiGroup

Company Name Daxtrio & Mediost
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Pharma, health & life sciences
Tags Legal Strategisch

Alweer 10 jaar geleden kocht Ruben Scholte Daxtrio, destijds zijn eerste bedrijf. Hij liet zich begeleiden door Marktlink partner Jeroen Oldengarm en dat beviel zo goed, dat Ruben vijf jaar later Jeroen weer inschakelde bij de overname van Mediost. Dit jaar zat hij als verkoper aan tafel: Daxtrio en Mediost, twee bedrijven onder Scholte Medical, een full-service distributeur van hoogwaardige medische apparatuur en benodigdheden, zijn aangesloten bij OptiGroup.

“Het verkoopproces is zeer relaxt en goed verlopen. Ik wist wat me te wachten stond en het is heel prettig dat de lijnen naar de dealmakers altijd openstaan”, blikt Ruben Scholte terug op de verkoop van zijn bedrijf. “Dat was 12 jaar geleden al zo, toen ik mijn droombedrijf zocht en bij Marktlink aanklopte. Destijds vond ik hun ondernemende aanpak uniek: niet afwachten maar erop af, zoals ondernemers dat zelf ook doen. Marktlink is een professionele partij met een heel groot netwerk, en dat verhoogt de kans op een goede match.”

Aansluiten bij een internationale partij

Ook dit keer slaagde het dealteam erin om aan de vraag van Ruben Scholte te voldoen. Dat ze elkaar al zo lang kennen, maakt het voor Jeroen Oldengarm wel extra leuk. “Het is een mooi compliment als een tevreden klant bij je terugkomt. De afgelopen jaren hebben we altijd contact gehouden en hield ik m’n ogen open voor geschikte proposities. Omdat Ruben zelf ook met regelmaat benaderd werd, ging hij serieus overwegen om zich aan te sluiten bij een internationale partij. Daarop zijn we weer aan de slag gegaan.”

“Het is een mooi compliment als een tevreden klant bij je terugkomt”
- Jeroen Oldengarm, Marktlink

De interesse vanuit de markt was heel groot. Niet verrassend, meent Jeroen. “De medische markt verandert en consolideert. Wat je ziet, is dat er grotere spelers zijn met een groeiambitie die graag bedrijven in een specifieke niche overnemen om een totaaloplossing aan hun klanten te bieden. En zo zijn er nog tal van ontwikkelingen die zullen leiden tot bedrijfsovernames. Consumenten vinden bijvoorbeeld steeds beter hun weg naar commerciële zorgaanbieders. Ook die beweging heeft effect op de marktwerking in de gezondheidszorg.”

Mogelijkheden om te groeien

Ruben Scholte stapt echter volledig uit de medische sector, in de wetenschap dat OptiGroup het beste voor heeft met het bedrijf en de mensen. “Dat was belangrijk voor hem”, weet Jeroen. “Het is mooi dat Daxtrio en Mediost ook na de overname hun eigen naam en identiteit behouden en nieuwe mogelijkheden hebben om te groeien. Maar ook voor Ruben geldt: eens een ondernemer altijd een ondernemer, en dat stopt niet na de verkoop. Eerst blijft hij nog aan om voor een goede overdracht van zijn bedrijf te zorgen en daarna is het tijd voor nieuwe plannen.”

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.