Petite Amélie kan groeispurt realiseren dankzij samenwerking met Mentha Capital

Company Name Petite Amélie
Transaction Sell-side
Website Open
Sector E-Commerce +1
Tags Investeerders, Legal, Private equity

Stel, de perfecte wieg voor je kind bestaat niet. Waarom ontwerp je ‘m dan niet zelf? Dat is precies wat Joanna Rutges deed in 2012 voor haar dochter, en daarmee was Petite Amélie geboren. De online retailer in kindermeubels en -accessoires is sinds de oprichting zo gegroeid, dat het tijd werd voor de volgende stap. In Mentha Capital heeft Petite Amélie een investeringspartij gevonden met wie ze versneld kunnen uitbreiden op meerdere fronten.

Voor Marktlink partner Remon Lustenhouwer was Petite Amélie geen vreemde. “Een jaar of drie geleden had ik voor het eerst contact met Jeroen en Joanna, de algemeen directeur en creatief directeur. Het unieke karakter van het merk werd me al snel duidelijk, alleen moesten we het bedrijf verkoopklaar maken voor de gewenste groeispurt. Met een helder plan voor ogen hebben we vanuit M-Ready het bedrijf volledig doorgelicht en adviezen gegeven. Het team werd uitgebreid met M&A-specialist Hesse van der Werk en vanuit legal Paul Schoenmakers en Ilja Zandbergen.”

Onderscheidend in de markt

“De combinatie tussen een sterk eigen merk en de volledige controle hebben over de eigen verkoopkanalen, onderscheidt Petite Amélie in de markt”, stelt Remon Lustenhouwer. “Ze hebben een goedlopende webshop maar ook een aantal concept stores in verschillende Europese landen. Die positie plus de enorme groei en kansen van het bedrijf zorgde voor bovengemiddeld veel interesse vanuit private equity. Mentha heeft zich meerdere keren bewezen als de juiste partner, zij hadden de juiste visie op de strategische uitbreiding en internationale groei van Petite Amélie.”

“Het unieke karakter van het merk werd me al snel duidelijk, alleen moesten we het nog verder verkoopklaar maken voor de gewenste groeispurt”
- Remon Lustenhouwer, Marktlink

Ondanks de ambitieuze groeiambities blijft het verhaal van Petite Amélie ongewijzigd, weet Remon. “Onder het motto made by a mum heeft het bedrijf al sinds de eerste dag een geheel eigen stijl dat zich kenmerkt door neutrale kleuren en ontwerpen die prima passen in het complete interieur. Het begon met een wiegje maar al snel kwamen daar peuterbedden en alle andere producten bij die je maar kan aantreffen in de kinderslaapkamer of in de speelhoek.”

Groeien en ambities bereiken

Jeroen Rutges zag een paar jaar geleden al welke groeikansen er lagen voor hun bedrijf. Hij is dan ook erg blij dat Petite Amélie nu gaat samenwerken met Mentha Capital. “Met ons netwerk van waardevolle partners zijn wij er de voorbije jaren in geslaagd om internationaal te groeien in Nederland, Frankrijk, België en recent ook Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Wij zijn ervan overtuigd dat Mentha’s brede ervaring met consumentenmerken en het internationaal uitbouwen van bedrijven ons gaat helpen onze ambities te bereiken.”

Mentha Capital is een private equity fonds dat graag investeert in actieve samenwerking met bedrijven die een groeiversnelling of transformatie ambiëren. “Petite Amélie is een merk gebaseerd op een écht verhaal en dat ervaar je als consument”, motiveert Barend Rutten (Partner Mentha) de investering. “Wij zijn onder de indruk van de kracht van het merk en bovendien geeft de ontwikkeling van de sector ons het vertrouwen dat Petit Amélie de sterke groei in de komende jaren ook internationaal gaat voortzetten.”

Deal team voor deze transactie:
Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.