De Dozenhal verkocht aan Van De Velde Packaging

Company Name De Dozenhal
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Verpakkingen
Tags Legal Strategisch

Met de volledige overname door Van De Velde Packaging treedt het echtpaar Pieter en Petra de With volledig terug als eigenaren van De Dozenhal. Wel blijven ze een actieve rol spelen in het bedrijf, dat in de nieuwe situatie op vertrouwde wijze de klanten blijft bedienen en de focus houdt op de handel en productie van golfkarton verpakkingen.

Met een duidelijk wensenpakket klopten Pieter en Petra de With aan bij Tom Beltman en Youri Livius, die vanuit Marktlink het traject begeleidden. “Ze wilden 100% overname, dat was vanaf het eerste moment het streven. De Dozenhal is, mede door de groeiende vraag naar verpakkingen in de e-commerce en de overschakeling van plastic naar karton, enorm gegroeid en dat bracht voor Pieter veel operationele taken met zich mee. Zijn hart ligt echter meer bij het handelen en dus was het tijd op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar”, vertelt Youri.

Pragmatisch en recht door zee

De interesse voor De Dozenhal was groot, en de potentiële kandidaten kenmerkten zich allemaal door hun connectie met de verpakkingsindustrie. “Dat was ook één van de criteria vanuit onze klant”, aldus Youri. “Al vroeg in het traject diende Van De Velde Packaging Group zich aan. Hun interesse was direct heel concreet en zij hebben snel doorgeschakeld. In het eerste gesprek werd al duidelijk dat dezelfde type mensen aan tafel zaten, allemaal pragmatisch ingesteld en recht door zee. Het hele proces verliep over en weer heel netjes.”

Voor beide bedrijven betekent de overname nieuwe mogelijkheden om de groeiambities te realiseren. “De uitgebreide vakkennis en lange ervaring van De Dozenhal zal bijdragen aan het samen verder uitbouwen van een sterke marktpositie in golfkarton verpakkingen. De internationale klantenportefeuille, schaalgrootte en ambities van Van De Velde Packaging Group bieden De Dozenhal continuïteit op de lange termijn, nieuwe groeimogelijkheden en toegang tot de ervaring en expertise van de groep”, reageren Pieter en Petra verheugd.

“In het eerste gesprek werd al duidelijk dat dezelfde type mensen aan tafel zaten, allemaal pragmatisch ingesteld en recht door zee”
- Youri Livius, Marktlink

Verduurzaming en online verkoop

De Dozenhal handelt in gebruikte en nieuwe kartonnen dozen voor de B2B-markt. Zij onderscheiden zich door duurzame inkoop van gebruikte en restantpartijen nieuwe dozen en dragen daarmee bij aan een circulaire economie. Ook de logistiek voert het bedrijf vrijwel volledig in eigen beheer uit. “De Dozenhal draagt bij aan verduurzaming en speelt daarmee sterk in op de trends die spelen in de verpakkingsindustrie. De sector zit al enige tijd in een flow sinds de toenemende vraag naar online verkoop en e-commerce. Pieter en Petra hebben het bedrijf op een goed moment verkocht”, stelt Youri.

Ook Tom Beltman kijkt tevreden terug op de transactie. “We zien heel veel consolidatie in de markt: een groot aantal transacties waarbij grote bedrijven kleinere partijen overnemen. Die trend zal de komende tijd nog wel aanhouden, verwacht ik. In dit specifieke traject is het mooi om voor een echtpaar te werken dat het bedrijf heeft opgebouwd tot wat het nu is. Zij geven ons uiteindelijk het vertrouwen om ze te helpen in de laatste fase. Voor ons blijft het mooi om te zien dat alle partijen na afronding blij zijn met het resultaat.”

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.