Noord Nederlandse Draadindustrie

Continuïteit Noord Nederlandse Draadindustrie gewaarborgd na overname door Anders Invest

Company Name Noord Nederlandse Draadindustrie
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Industrie & Productie
Tags Investeerders, Legal, Private equity

Sinds jaar en dag is de Noord Nederlandse Draadindustrie (NNDI) een begrip in Dokkum. In de huidige vorm opgericht in 1928 maar de oorsprong gaat terug naar eind 19e eeuw. Sinds 2006 zijn Piet Kooistra en Duco Hacquebord de eigenaren. Binnen het bedrijf en de familie diende zich geen opvolging aan en dus schakelden de inmiddels zestigplussers de hulp van Marktlink in. Met de 100% overname door Anders Invest gaat het Friese bedrijf een zekere toekomst tegemoet.

Het bleek een mooie klus voor Koen Rutten, die samen met Okkie den Boon en Teije Hiltermann, vanuit kantoor Drachten het proces begeleidde. “Je hebt te maken met een grote werkgever: ze draaien een mooie omzet en hebben heel wat voorraad in opslag. Net als ieder ander bedrijf in de Industrie & Productie, heeft de NNDI ook te maken met de economische gevolgen van onder andere de pandemie en de oorlog in Ukraine. De beschikbaarheid en prijzen van grondstoffen speelden gedurende het traject een rol.”

Werkvoorziening in de omgeving

Draadkracht uit Dokkum is dé slogan van het bedrijf, en die lag dan ook aan de basis van de toekomstwensen van de beide heren. “De NNDI is een goede werkgever in Dokkum, het bedrijf heeft heel veel mensen in dienst en draagt dus serieus bij aan de werkvoorziening in de omgeving. Het was voor de terugtredende eigenaren belangrijk dat dat overeind zou blijven. Strategische overname door bijvoorbeeld een buitenlandse partij, zagen ze niet zitten vanwege het risico dat het bedrijf uit Dokkum zou verdwijnen”, vertelt Koen Rutten.

“Van alle voorstellen en biedingen die we hebben ontvangen, sloeg het verhaal van Anders Invest Industrie Fonds het beste aan.”
- Koen Rutten, Marktlink

Toekomst veiliggesteld

Dat risico is er niet of nauwelijks bij een overname door private equity, en ook vanuit die hoek mocht de NNDI op belangstelling rekenen, zag Koen Rutten. “Van alle voorstellen en biedingen die we hebben ontvangen, sloeg het verhaal van Anders Invest Industrie Fonds het beste aan. Zij zijn ook gespecialiseerd in technische productiebedrijven. Met deze overname hebben Piet en Duco de toekomst en daarmee ook de continuïteit van de NNDI veiliggesteld.”

Vertrouwen krijgen

Piet Kooistra en Duco Hacquebord hebben een nieuwe toekomst voor zich liggen. “En die is voor hen allebei anders”, weet Koen Rutten. “Piet is nu algemeen directeur en zal de komende periode afbouwen terwijl ondertussen een opvolger wordt gezocht. Dat geldt echter niet voor Duco, hij blijft betrokken bij onder meer de waarborging van de kwaliteit van het machinepark en de ondersteuning van innovatieve ontwikkelingen. Voor ons als dealteam is het altijd heel mooi om het vertrouwen te krijgen en onder aan de streep alleen maar tevreden gezichten te zien.”

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.