Automotive

Bedrijf kopen of verkopen?

De groeiende populariteit van elektrisch rijden brengt voor eigenaren van autobedrijven en toeleveranciers veranderingen met zich mee. Dat is ook van invloed op de bedrijfsovernames in de automotive. Toch is het aandeel elektrische auto’s in Nederland nog zeer gering; in ons straatbeeld is de conventionele auto de komende decennia nog leidend. Maar omdat de aanwas ervan afneemt, wordt de aftermarket (onderdelen) belangrijker om de levensduur te verlengen.

Opbouw van de sector

De automotive sector kent een primaire (OEM) en secundaire (after) markt. De primaire markt is gericht op ontwerp, ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van motorvoertuigen. In de aftermarkt gaat het over productie, herfabricage, distributie, reparatie, detailhandel en installatie van auto(onderdelen), apparatuur en accessoires. Kijkend naar de omzetcijfers, dan is automotive één van de grootste branches in Nederland.

Bereken je bedrijfswaarde met de Marktlink Multiple

Marktlink: uw overnamespecialist in de automotive

Alle dynamieken in de automotive sector en de onvermijdelijke vernieuwingen waar u als ondernemer mee te maken krijgt, spelen een grote rol als u overweegt een autobedrijf te kopen of te verkopen. Jaarlijks berekenen meer dan duizend ondernemers in uw sector hun bedrijfswaarde via de Marktlink Multiple. Hierdoor beschikken wij over zeer actuele marktkennis, bedrijfswaarden en hebben wij een grote portefeuille aan potentiële kopers en verkopers in de automotive. U mag dus rekenen op optimale begeleiding bij het vinden van de juiste match, passend bij uw persoonlijke wensen.

Bij Marktlink bent u aan het juiste adres om uw ambities te realiseren. Wij hebben een groot netwerk nationaal en internationaal, beschikken over lokale marktkennis en denken pro-actief met u mee. Onze specialisten zetten graag hun kennis en ervaring in om samen met u de juiste opvolging of groeiambities te realiseren. Altijd betrokken, onafhankelijk en professioneel vanuit een ondernemend perspectief.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.