Marktlink opent derde Duitse kantoor in München

Met veel plezier verwelkomen wij Dr. Andreas Bonnard, onze nieuwe Managing Partner en hoofd van het elfde Marktlink-kantoor. Samen met Borys Storck en Henning Kürbis en hun teams in respectievelijk Düsseldorf en Hamburg hebben wij in Duitsland nu landelijke dekking. Bovendien versterken wij hiermee ook onze internationale zichtbaarheid.

De regio rond München, Augsburg, Neurenberg, Würzburg, Regensburg en Ingolstadt is economisch heel sterk en heeft veel ambitieuze ondernemers. Het is een prima uitvalsbasis naar andere landen uit de DACH-regio. “Hier in Zuid-Duitsland zitten grote DAX-bedrijven maar ook talrijke andere interessante ondernemingen”, vertelt Dr. Andreas Bonnard, die eerder werkte als partner bij onder andere KPMG en EY. Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring in consulting mee en zal de activiteiten en groei van Marktlink ter plaatse coördineren.

Beweging in bedrijfsovernames

Ondanks het gespannen economische klimaat ziet Andreas Bonnard veel kansen. “Midden-Europa kampt met een aantal tegenstrijdigheden in vraag en aanbod. Ook de gestegen rente is niet gunstig. Desondanks zit er veel beweging in bedrijfsovernames, bijvoorbeeld in de generatiewisselingen van met name familiebedrijven in deze regio. Vanuit München zijn wij er voor alle Duitse ondernemers die een overnamevraagstuk hebben. Dat doen wij door persoonlijke relaties aan te gaan en lokale kennis te combineren met ons internationale netwerk.”

Groeistrategie DACH-regio

Marktlink Partner Fredrik Jonker coördineert de groeistrategie in de DACH-regio. Al eerder signaleerde hij dat Europa één markt is geworden. “Internationale bedrijfsovernames worden steeds normaler. We blijven de trend zien dat markten en bedrijven de landsgrenzen steeds vaker oversteken. Het is voor Marktlink dan ook belangrijk om bedrijven met deze ambities te kunnen ondersteunen vanuit kennis en kunde. Wij zijn ervan overtuigd dat we ondernemers nóg beter kunnen bijstaan als we op lokaal niveau zichtbaar zijn. Onze adviseurs spreken de lokale taal en kennen de cultuur.”

Grootste Europese netwerk

Onze focus op de mid-market in Europa blijft dus onverminderd, nu we ons elfde kantoor hebben geopend. Verdere uitbreiding naar Oostenrijk en Zwitserland op korte termijn ligt voor de hand aangezien een ruime meerderheid van ondernemers in Europa overweegt binnen nu en 10 jaar het bedrijf te verkopen. Met onze uitgebreide marktkennis en het grootste netwerk van Europese investeerders staan wij hen graag bij in het realiseren van een succesvolle overname. Dat betekent niet alleen groei in het aantal kantoren, maar ook in het personeelsbestand.

Klaar voor een M&A-carrière bij Marktlink?

Wij zijn altijd op zoek naar gedreven mensen met een passie voor ondernemerschap. Marktlink heeft een helder groeipad vanaf beginnend consultant tot en met partner. Jouw aantoonbare ervaring bepaalt voor welke functie je in aanmerking komt. Een solide financiële en analytische basis is essentieel maar minstens zo belangrijk zijn vaardigheden als durf en doorzettingsvermogen, communicatiekracht en je oprechte bereidheid om te luisteren. Dit zijn voor ons dé ingrediënten van een dealmaker. Bekijk ons actuele vacatureoverzicht en ontdek het DNA van Marktlink. Wil jij aan de slag bij een snelgroeiend internationaal M&A-bedrijf? Neem dan contact met ons op, wij maken graag kennis met je.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.