Marktlink Investment Partners lanceert nieuw fonds: Welt Ventures

Marktlink Investment Partners is met Welt Ventures een nieuw fonds gestart. Welt maakt het voor individuele investeerders mogelijk om gespreid te beleggen in venture capital- en growth equity-fondsen in Europa. Het fonds investeert hiermee in toonaangevende Europese technologiebedrijven en de unicorns van de toekomst.

Welt Ventures is de venture capital-tak van Marktlink Investment Partners. Venture capital investeert in niet-beursgenoteerde (technologie)bedrijven. Venture capital heeft een hoog rendement maar is niet voor iedereen weggelegd: de minimale inleg is hoog, vaak 10 miljoen euro of meer, en er mogen maar weinig investeerders deelnemen. Voor individuele investeerders is deelname aan private-equity- of venture-capitalfondsen daarom bijna onmogelijk. Tot nu.

Toegankelijk voor individuele investeerders

Met een inleg vanaf 250.000 euro is Welt Ventures voor individuele investeerders laagdrempeliger en toegankelijker. Het fonds belegt het vermogen van investeerders in venture-capital- en growth-equityfondsen. Het is dus een fonds dat belegt in andere fondsen. Uit honderden venture-capital- en growth-equityfondsen worden de tien tot vijftien beste ‘top quartile’-fondsen (de top 25%) geselecteerd.

Ondersteuning Europese technologie

Welt Ventures investeert in veelbelovende Europese technologiebedrijven. Het fonds ondersteunt techbedrijven in Europa zoals Adyen, Spotify en Mollie, en helpt zo de financieringskloof van deze bedrijven te overbruggen. Vorig jaar werd er voor bijna 100 miljard euro, een record, aan venture capital geïnvesteerd in Europa. Belangrijk, want dat helpt Europa op technologisch gebied onafhankelijker te worden. Welt Ventures draagt hieraan bij.

Meer weten?

Dankzij Welt Ventures krijgen individuele beleggers de unieke kans te beleggen in een gediversifieerde portefeuille van de beste venture-capital- en growth-equityfondsen. Het fonds is een initiatief van Marktlink Investment Partners en wordt geleid door Bouke Marsman en Jaap Vriesendorp. Voor meer informatie of een plek op de wachtlijst kijkt u op https://welt.ventures/.


Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.