De Duurzame Adviseurs vergroot impact na samenwerking met Censo

Company Name De Duurzame Adviseurs
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Duurzaamheid
Tags Legal Strategisch

Toen Thijs Lindhout en Nick van Moerkerk tien jaar geleden ieder voor zichzelf startten met ondernemen, en het geven van seminars en advisering over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen waren deze thema’s nog niet zo actueel als tegenwoordig. Ze bundelden hun krachten in De Duurzame Adviseurs en zijn inmiddels zo hard gegroeid, dat een volgende stap onomkeerbaar werd. In Censo vonden zij de ideale partner om nog meer impact te maken op de energietransitie.

Voorlopers in de duurzaamheidssector, zo mag je de twee gerust noemen volgens dealmaker Jeffrey Scholtens. Samen met Lars de Ruiter en Simone Kriekaart begeleidde hij het verkooptraject, maar Jeffrey kent de mannen al langer. “Jaarlijks bespraken we waar de kansen lagen en waar het bedrijf stond. Hun aanpak was onderscheidend en verfrissend: niet zozeer kennis achter houden maar juist een nieuwe manier van marketing inzetten om kennis te delen. Daarmee zijn ze in een gat gesprongen en groeide De Duurzame Adviseurs uit tot een sterke naam op dit gebied.”

Frisse manier van ondernemen

Dat bleef ook niet onopgemerkt in de sector duurzaamheid, regelmatig werd er op de deur geklopt door belangstellende kopers wat de ondernemers een extra bevestiging gaf dat ze met de juiste dingen bezig waren. Jeffrey: “De grote interesse had natuurlijk te maken met de actualiteit van het thema, maar De Duurzame Adviseurs is in meerdere opzichten uniek. Hun aanpak is sterk actiegericht, zij maken duurzaamheid écht leuk. Dat zie je terug in hun events, seminars en blogs waarin ze veel kennis delen. Het team is heel jong en iedereen heeft een intrinsieke drive om zich voor duurzaamheid in te zetten.”

“Wij zijn heel blij dat wij ons actiegerichte consultancymodel nog beter kunnen uitvoeren en niet meer tegen de grenzen van onze ambitie aanlopen“
- Nick van Moerkerk, De Duurzame Adviseurs

Naast de bedrijven die actief op de deur hadden geklopt, heeft het dealteam ook nog andere partijen aan tafel gezet. Doorslaggevend in de keuze voor Censo, een initiatief van gepassioneerde ondernemers en duurzaamheidexperts is hun volledige focus op alles wat met energietransitie te maken heeft. Censo heeft als missie dat zakelijk Nederland CO2-neutraal moet zijn in 2030. Een grote uitspraak met een grote verantwoordelijkheid, waarin De Duurzame Adviseurs een belangrijke schakel gaat vormen. “Van letters op papier wordt geen bedrijf duurzamer. Wij zijn heel blij dat wij ons actiegerichte consultancymodel nog beter kunnen uitvoeren en niet meer tegen de grenzen van onze ambitie aanlopen”, reageert Nick van Moerkerk, die net als Thijs Lindhout een actieve rol blijft spelen na de overname.

Trends in de duurzaamheid

Steeds meer bedrijven zetten uit eigen overtuiging en ideologie een stap richting duurzaamheid, wat voorheen meer werd gestuurd door wet- en regelgeving. “Dat is een serieuze kentering”, stelt Jeffrey Scholtens. “Je ziet ook steeds meer individuele initiatieven om duurzaamheid binnen een organisatie op de agenda te zetten. Bedrijven in de sector duurzaamheid krijgen dus een steeds grotere rol aangezien dit thema ook de komende jaren hoog op de agenda staat. En daarmee hebben zij een sterke aantrekkingskracht op partijen in de markt die hun groeiambities willen realiseren.”

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.